Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Προβάδισμα 8 μονάδων δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της MRB

Mε διαφορά 8% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου και τα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό του Real.gr, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,3.
Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 1,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Ελληνική Λύση 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 8,8% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 6,9%.
Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 53,8% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.
Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 17,8%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 4,9% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 0,1%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 36,3 % απαντά η ΝΔ, το 26,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 30,2% κανένα κόμμα.
Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 45,1% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 27,6% απαντά ΝΔ.
Στο ερώτημα πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 30% απαντά να προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019, το 32% απαντά να προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και το 31,3% απαντά να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).
Στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το 20,5% απαντά ότι θα προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019, το 36,4% απαντά ότι θα προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και το 36,1% απαντά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,8% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 32,9%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 36,6%.
Οι πολίτες απαντούν για την οικονομική κρίση
Στις εκτιμήσεις σε σχέση με την εργασία στους επόμενους 12 μήνες και στο ερώτημα «ποια από τις παρακάτω φράσεις σας εκφράζει περισσότερο όσον αφορά τη σχέση σας με τη δουλειά σας», το 41,7% των πολιτών απαντά ότι «θα διατηρήσω τη δουλειά μου, αλλά με μικρότερες απολαβές».
Στο ερώτημα αν «οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά», το 64,8 % απαντά «Μάλλον όχι-Σίγουρα όχι» και το 27,8% «Σίγουρα Ναι-Μάλλον Ναι», ενώ στο ερώτημα «αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους», οι πολίτες απαντούν 65,1% «Μάλλον όχι και σίγουρα όχι» και 25,7% «Σίγουρα ναι-Μάλλον ναι».
Το 67,9% απαντά «Σίγουρα όχι-Μάλλον όχι» στο ερώτημα «αν σας δινόταν η ευκαιρία να φύγετε από τη χώρα θα το κάνατε;». Οι θετικές απαντήσεις αγγίζουν το 29,5%.
Στις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα οι πολίτες σε ποσοστό 69,6% απαντούν ότι ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή μόλις που καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ ποσοστό 9,9% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως να ανταποκριθεί στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις.
Οι πολίτες θεωρούν ότι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Η ανεργία με 59,3%, το φορολογικό σύστημα με 45%, η οικονομική ανάπτυξη με 36,9%, η υγεία / περίθαλψη με 33,4% και ο πληθωρισμός / ακρίβεια με 28,5%.
http://www.kathimerini.gr/999852/article/epikairothta/politikh/provadisma-8-monadwn-dinei-sth-nd-dhmoskophsh-ths-mrb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...