Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Γαβρόγλου: Εισαγωγή στα Πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο Λυκείου (βίντεο)

Τάξη «φάντασμα» χαρακτήρισε την Γ' Λυκείου ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ενώ σημείωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να γίνεται η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο Λυκείου.
«Είμαστε κοντά στο να νομοθετήσουμε για την Γ΄Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη λυκείου και την έχει ευθύνη η κοινωνία στο σύνολο και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε πολύ λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και να καταφέρουμε να έχουμε ένα
σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόλου.
«Μετά από δέκα χρόνια προχωρούμε στον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ διορίζουμε 600 εκπαιδευτικούς που έχουν δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρούνται από το 2008» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:
«Ο δικός μας προγραμματισμός δεν ήταν συνυφασμένος με το πόσα χρήματα έχει στη διάθεσή της η εκπαίδευση. Καταφέραμε μέσα σε τρία χρόνια να κάνουμε μεγάλα βήματα. Να αξιοποιήσουμε και να καθιερώσουμε τον θεσμό τις υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, αίτημα 60 ετών, που γίνεται πράξη. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν περισσότερα παιδιά και βρέφη στα σχολεία και περισσότεροι εργαζόμενοι και νηπιαγωγοί».
Ο κ. Γαβρόγλου έδωσε έμφαση και στην ένταξη 8.000 προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, αλλά και στο γεγονός ότι, «παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις ακραίων κύκλων στη Θράκη, δημιουργήσαμε πιλοτικά νηπιαγωγεία για παιδιά μειονοτήτων, ώστε να μάθουν την ελληνική γλώσσα χωρίς να απολέσουν τη δική τους.
Επίσης, μίλησε για πρωτοβουλίες στην ειδική αγωγή που δεν αμφισβητούνται από κανέναν και για νέες δομές αυτοαξιολόγησης των σχολείων που κατήργησαν ένα τιμωρητικό διάταγμα.
«Για πρώτη φορά η νέα αρχιτεκτονική για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα μειώσει τη διαφορά ανάμεσα στα πανεπιστήμια του κέντρου και της περιφέρειας, που θα είναι ανοικτά στις διεθνείς συνεργασίες» υπογράμμισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας παράλληλα τα 10.000 ευρώ που θα δίνονται για κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.
«Μέσα από τον προγραμματισμό μας, που ξεκίνησε από όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας και με τη λογική ότι θα βγαίναμε από τα μνημόνια, ολοκληρώσαμε την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, εξορθολογίσαμε το δημοτικό και το γυμνάσιο, αναβαθμίζουμε ποιοτικά το λύκειο, χτίζουμε την αρχιτεκτονική της νέας ανώτατης εκπαίδευσης και προχωράμε στους διορισμούς 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια» κατέληξε ο κ. Γαβρόγλου
http://www.kathimerini.gr/1000530/article/epikairothta/politikh/gavrogloy-eisagwgh-sta-panepisthmia-mono-me-to-apolythrio-lykeioy-vinteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...