Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Βέμπερ: Ο Μητσοτάκης θα είναι εξαιρετικός πρωθυπουργός - Ο Τσίπρας είπε ψέματα στον λαό

Μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΚ και υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, προσθέτοντας πως περισσότερο από ποτέ, η πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρέπει να είναι ενωμένη. «Υπάρχει λόγος που το τελευταίο ταξίδι μου το 2018 είναι στην Αθήνα: γιατί το 2019 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα -και θα είναι κρίσιμο για την Ευρώπη. Το διακύβευμα είναι το μέλλον της ηπείρου μας. Οι δυνάμεις των άκρων βρίσκονται σε
άνοδο. Και πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε. Για τις ιδέες μας. Οι επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Κυριάκο τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζω το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πιστεύω σε αυτό. Ένα πράγμα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα. Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των ηγετών σε ολόκληρη την ένωσή μας και όλοι γνωρίζουν ότι όταν μιλάει ο Κυριάκος, στο μυαλό του έχει το καλό του ελληνικού λαού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές -και η νίκη θα είναι μεγάλη- αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τα όσα έχει κάνει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Η ανανέωση είναι εμφανής. Θαυμάζω το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα με ισχυρές αξίες και βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, παραμένει ισχυρό και σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής. Και πάνω απ 'όλα, έχει κατορθώσει να αγκαλιάσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μια θετική δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και ενότητας. Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα παραμερίσει απλά τους λαϊκιστές, αλλά συνάμα θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη» είπε φέροντας ως παράδειγμα το Brexit το οποίο, όπως είπε, έδωσε μια πολύ σαφή εικόνα. «Η μέθοδος των λαϊκιστών είναι μόνο η καταστροφή. Βλέπουμε τα οικονομικά προβλήματα και το πολιτικό χάος στο Λονδίνο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ακολουθείς τους λαϊκιστές. Είναι πολύ καλύτερο να μεταρρυθμίσεις την Ευρώπη, εκεί που απαιτείται, από το να αποχωρήσεις ή ακόμα χειρότερα να καταστρέψεις την ευρωπαϊκή ενότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο έργο του ΕΛΚ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συγκεκριμένα στο θέμα της μετανάστευσης, ο κ. Βέμπερ τόνισε πως αυτό πρέπει να σταματήσει. «Με τη συμφωνία Τουρκίας - Ε.Ε. μειώσαμε σημαντικά τις ροές από το 2015. Και τώρα πιέζουμε για 10.000 επιπλέον αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Δίνουμε τέλος στην παράνομη μετανάστευση» σημείωσε.
Για την οικονομία ο κ. Βέμπερ επισήμανε πως υπό την ηγεσία της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται. «Αλλά τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Οι ενέργειες της κυβέρνησής του ήταν καθυστερημένες και δίχως να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα: και το τίμημα βέβαια το πλήρωσαν οι Έλληνες. Οι εργαζόμενες μητέρες, οι νέοι άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά, οι ηλικιωμένοι που στηρίζονται στις συντάξεις τους. Ποιος θα είχε δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες, αν όχι εμείς; Οι σοσιαλιστές του Τσίπρα έχουν απορρίψει όλες τις εμπορικές συμφωνίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόλις αυτή την εβδομάδα απέρριψαν μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Ιαπωνία, η οποία θα δημιουργούσε πολλές νέες θέσεις εργασίας. Και για την Ελλάδα. Μόνο ένα κλίμα ευνοϊκό για τους επενδυτές θα δημιουργήσει δουλειές. Γι' αυτό το λόγο ο Κυριάκος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Βέμπερ είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Το ΕΛΚ δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση: όχι στον φόβο, ναι στην ελπίδα. Όχι στον εγωισμό, ναι στην αλληλεγγύη. Όχι στον διχαστικό λαϊκισμό, ναι στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, εδώ: υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία και με ενωμένη την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μαζί θα χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Ας ξεκινήσουμε σήμερα, εδώ ακριβώς στην Αθήνα. Μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια νίκη της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά.
http://www.matrix24.gr/2018/12/vemper-o-mitsotakis-tha-ine-exeretikos-prothipourgos-o-tsipras-ipe-psemata-ston-lao/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...