Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Συνέδριο Ν.Δ.: Βεβαιότητα νίκης και ευρωπαϊκό «παρών»

Το μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς της Ν.Δ., ενόψει της μεγάλης μάχης των εθνικών εκλογών και του εκλογικού συναγερμού που έχουν σημάνει και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών, θα σηματοδοτηθεί στο συνέδριο με την παρουσία παλαιών και νέων στελεχών, πρώην πρωθυπουργών και προέδρων, καθώς και συνολικά 5.000 συνέδρων και παρατηρητών (μεταξύ των οποίων και τα πρόσωπα που προέρχονται απ’ το μητρώο στελεχών).
Την ενότητα της παράταξης, εξάλλου, σηματοδότησε εξαρχής η απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να ορίσει πρόεδρο του συνεδρίου τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. και άλλοτε αντίπαλό του στις εσωκομματικές κάλπες Βαγγ. Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης, εξάλλου, θα είναι το μοναδικό
πρόσωπο που θα μιλήσει απόψε (στις 18.45), χαιρετίζοντας το συνέδριο πριν από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Το «παρών» θα δώσει ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες –όπως έκανε και στο περυσινό 11ο Συνέδριο, αλλά και τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βελλίδειο–, θα κάνει λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου και σχετική δήλωση που θα «δείχνει» στην ενότητα της Ν.Δ. και στη νίκη της στο ούτως ή άλλως εκλογικό 2019, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να πετύχει την καλύτερη προοπτική όσον αφορά το μέλλον για όλους τους Eλληνες.
Μηνύματα νίκης αναμένεται να εκπέμψει και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία στο συνέδριο αύριο (στις 13.10). Μεγάλη σημασία δίνει η Πειραιώς στη δυναμική παρουσία του «ευρωπαϊκού μπλοκ» των ομιλητών, με κορυφαία τη συμμετοχή του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος θα μιλήσει αύριο (12.50). Στην ίδια ομάδα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ομιλίες θα απευθύνουν τόσο ο Ελληνας επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος (αναμένεται να είναι παρών και απόψε στην έναρξη του συνεδρίου), όσο και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Μαργ. Σχοινάς. Θα έχει προηγηθεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτ. Αυγενάκης, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του, τουλάχιστον, μέχρι τις εκλογές. Την Κυριακή, πριν από τη λήξη του συνεδρίου, με νέες παρεμβάσεις του κ. Μεϊμαράκη και την τελική ομιλία του προέδρου της Ν.Δ., ομιλίες θα απευθύνουν οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης και Αδ. Γεωργιάδης, καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος.
http://www.kathimerini.gr/1000063/article/epikairothta/politikh/synedrio-nd-vevaiothta-nikhs-kai-eyrwpaiko-parwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...