Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο Τραμπ πανηγυρίζει: Νικήσαμε το ISIS στη Συρία

Την αποχώρηση του ISIS από το τελευταίο του αστικό θύλακα στη Συρία πανηγύρισε ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter κι ενώ το Πεντάγωνο διαφωνεί με την πρόθεσή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα.
Λίγες ημέρες αφότου οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους ηττήθηκαν από τους Κούρδους μαχητές από το Hajin, στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε: «Νικήσαμε το ISIS στη Συρία». Μάλιστα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτή ήταν και η μόνη αιτία που οι ΗΠΑ είχαν παρουσία στη Συρία, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. «Νικήσαμε το ISIS στη Συρία, ο μόνος μου λόγος που βρισκόμασταν εκεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Πάντως, σύμφωνα με τους New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ σκέπτεται να αποσύρει τους περίπου 2.000 Αμερικανούς αξιωματικούς που βρίσκονται εδώ και τέσσερα χρόνια στη Συρία, προσπαθώντας να νικήσουν το ISIS. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Πενταγώνου διαφωνούν με μια τέτοια ενέργεια.
https://www.msn.com/el-gr/news/world/%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-isis-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1/ar-BBRaXjh?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...