Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Λυκούδης: Δεν είναι δεδομένη η ψήφος μου για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μπορεί εξαρχής να έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, όμως εσχάτως έχει δεύτερες σκέψεις ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.
Αιτία οι τελευταίοι ισχυρισμοί του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ. «Από την πρώτη μέρα της εμφάνισης της συμφωνίας δεν έχω μετακινηθεί από την άποψη που εξέφραζα.  Είχα θεωρήσει προς η συμφωνία είναι προς θετική κατεύθυνση. Ο βασικός άξονας με τη σύνθετη ονομασία είναι ένα βήμα μπροστά, αφού όλος ο πλανήτης την έλεγε Μακεδονία. Υπήρχαν δύο στοιχεία που έγινε συμβιβασμός, της ιθαγένειας
και γλώσσας, που ανάλογα πως θα το διαχειριστούν οι γείτονες ή θα περάσουν στο περιθώριο ή θα γίνουν επικίνδυνα. Επιβεβαιώνεται τώρα η επιφύλαξή μου. Ο κ. Ζάεφ τα κακοδιαχειρίστηκε».
Ερωτώμενος από τον κ. Χατζή αν ερχόταν σήμερα η συμφωνία προς ψήφιση, ο κ. Λυκούδης απέφυγε να απαντήσει ευθέως τι θα έκανε, ωστόσο σημείωσε ότι έχει δεύτερες σκέψεις. «Ανάλογα με τα συγκεκριμένα αγκάθια πως θα τα διαχειριστούν οι γείτονες θα αποφασίσω. Αν τα ζητήματα είναι τέτοια που οδηγούν σε αρνητική εξέλιξη αλλάζει το ζήτημα. Δεν είναι δεδομένη η ψήφος μου για τη συμφωνία. Αν πίστευα ότι είπε ο Ζάεφ μια κουβέντα και τέλειωσε, δε θα έλεγα αυτά που λέω τώρα. Υπάρχει περίπτωση να καταστήσουν δύσκολη τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα ζητήματα αυτά μπορεί να καταστούν επικίνδυνα. Αν ο Ζάεφ δημιουργήσει πρόβλημα αλλάζει το θέμα».
Ο βουλευτής του Ποταμιού πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οδεύουμε σε εκλογές. Έχει έρθει με ταχύτερο τρόπο. Πεποίθησή μου είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να πάει μέχρι τον Οκτώβρη, αλλά άλλο τι θέλει κι άλλο τι αντέχει…».
Τέλος σχολιάζοντας την καταδίκη του Γιάννη Σμπώκου για την προμήθεια των TOR M1, είπε: «Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην απαξίωση της πολιτικής ζωής».
http://www.topontiki.gr/article/300964/lykoydis-den-einai-dedomeni-i-psifos-moy-gia-ti-symfonia-ton-prespon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...