Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Τσίπρας: Δίνουμε ανάσες μετά τις θυσίες που εσείς επιβάλλατε

Τις πολιτικο-ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θέλησε να αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για το νομοσχέδιο με το οποίο ακυρώνεται η εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων. Εκτός από την ακύρωση του μέτρου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις τροπολογίες για την πρόσληψη 3.200 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού παράλληλα με την επιδότηση εισφορών έως 50% για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών. Επίσης αναφέρθηκε στο μέρισμα που θα δοθεί σε 3,5 εκατομμύρια πολιτών που θα λάβουν από 200 ως και 1200 ευρώ, από το
συνολικό ποσό των 710 εκατομμυρίων.
Ανοίγοντας την ομιλία του ο πρωθυπόυργός επιτέθηκε σε όσους χαρακτηρίζουν αυτές τις κοινωνικές παρχές ως προεκλογική παροχολογία, λέγοντας ότι πρόκειται για ύβρη κυρίως απέναντι στους χιλιάδες δικαιούχους που έκαναν τις θυσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν «ναι σε όλα» όταν επρόκειτο για περικοπές. Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι παροχές που κάνει σήμερα η κυβέρνηση είναι ανάσες μετά από τις πολύχρονες θυσίες.
«Δεν κάνουμε παροχές» τόνισε ο πρωθυπουργός, «αλλά, αποκαθιστούμε τις αδικίες που γέννησε η σκληρή και πρωτόγνωρη λιτότητα των ημερών σας. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό αφού ανορθώσαμε την οικονομία».
Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε ειρωνικά «κουράγιο» - επικαλούμενος τον πρώην Επίτροπο Οικονομικών Όλι Ρεν – στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τώρα θα αναγκαστούν να ψηφίσουν «ναι σε όλα» σε θετικά μέτρα.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός ανέφερε:
Βοήθεια στο Σπίτι: Προχωράμε, είπε ο πρωθυπουργός, στην πρόσληψη 3.200 εργαζομένων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Πρόκειται για θέσεις μόνιμου προσωπικού – οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα κατανεμηθούν στις δομές των Δήμων όλης της χώρας και η προκήρυξη θα γίνει άμεσα και με μέριμνα να αναγνωριστεί στο μέγιστο βαθμό η προϋπηρεσία και η εμπειρία.
Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού – επιδότηση εισφορών για νέους έως 25 ετών
Η δεύτερη παρέμβαση αφορά τη νέα γενιά. «Καταργούμε τον υποκατώτατο μισθό ο οποίος θα ανέλθει στο ύψος του νέου αυξημένου γενικού κατώτατου μισθού, το επόμενο διάστημα.
Και σήμερα, νομοθετούμε την επιδότηση του 50% των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη, που καταβάλλουν οι εργοδότες για νέους εργαζόμενους ως 25 ετών».
Συντάξεις: «Καταλαβαίνω ότι τα μάτια όλων είναι σήμερα στραμμένα στον τίτλο του νομοσχεδίου που συζητάμε σήμερα: «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης συντάξεων». Ξέρω μάλιστα ότι πολλοί τρίβουν τα μάτια τους με αυτό τον τίτλο.
Δεν αναφέρομαι στους χιλιάδες συνταξιούχους που σήμερα χαμογελούν.
Αλλά σε κάποιους εντός και εκτός της αίθουσας οι οποίοι όπως ο τζογαδόρος στη ρουλέτα ποντάρει ακόμα και τα ρούχα που φοράει στον τελευταίο γύρο, έτσι και αυτοί πόνταραν πολιτικά ό, τι είχαν και δεν είχαν, όλα στο μαύρο».
Μέρισμα: «Εσείς θέλετε να ψηφίζετε με το μυαλό στην ελίτ και στα κρατικοδίαιτα συμφέροντα.
Εμείς και σήμερα ψηφίζουμε με το μυαλό στα εκατομμύρια συμπολιτών μας που αισθάνονται ανακούφιση για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις.
Με το μυαλό σε αυτούς που από την αρχή του νέου χρόνου, θα δουν και σημαντικές αυξήσεις στο εισόδημα τους. Και φυσικά, στα 3,5 εκατομμύρια των συμπολιτών μας που θα λάβουν από 200 ως και 1200 μέρισμα, από το συνολικό ποσό των 710 εκατομμυρίων που εξασφαλίσαμε με την υπεραπόδοση της οικονομίας και φέτος»
http://www.topontiki.gr/article/300817/tsipras-dinoyme-anases-meta-tis-thysies-poy-eseis-epivallate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...