Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Κάλεσμα Ζάεφ στα κοινοβούλια ΠΓΔΜ-Ελλάδας να «έχουν το θάρρος» να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Μοντέλο ειρηνικής επίλυσης διαφορών και για άλλες χώρες χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ 1 και την Εκπομπή Άλλη Διάσταση ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Εξέφρασε την ελπίδα τόσο το κοινοβούλιο των Σκοπίων όσο και το ελληνικό να βρουν το θάρρος να την υπερψηφίσουν.
«Ελπίζω τα δύο κοινοβούλια να βρουν το θάρρος και την υπευθυνότητα να υπερψηφίσουν τη συμφωνία που θα φέρει μόνο πλεονεκτήματα στους δύο λαούς Χρειαζόμαστε ανοιχτές πόρτες για περισσότερα πράγματα. Για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την
εκπαίδευση, τον τουρισμό, την οικονομία.» είπε αποκλειστικά στην Άλλη Διάσταση και το tvxs.gr ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κ. Ζάεφ.
Σχετικά με την επίσημη πρόταση της νομελίστριας κας Μπουσαναουϊ να δοθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 στον ίδιο και τον Αλ. Τσίπρα είπε: «Αισθάνομαι έκπληκτος! Είναι μεγάλη τιμή για μένα, μεγάλη τιμή για τη χώρα μου. Τιμή για τους φίλους μου τους Έλληνες, τη χώρα σας, τον φίλο μου Αλέξη Τσίπρα αλλά και για τον Νίκο Κοτζιά που δεν είναι πια υπουργός. Ελπίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα το εκτιμήσει γιατί έχουμε δημιουργήσει ήδη ένα πολύ καλό μοντέλο. Πως να χτίζεις μια φιλία. Πως να ανοίγεις το μέλλον για τους πολίτες για τη νέα γενιά, για το πως ενεργούν υπεύθυνοι πολιτικοί».
http://www.topontiki.gr/article/302107/kalesma-zaef-sta-koinovoylia-pgdm-elladas-na-ehoyn-tharros-na-yperpsifisoyn-ti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...