Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Τσίπρας: Απελευθερώσαμε τη χώρα από τα μνημόνια, η Αριστερά έσωσε τη Μακεδονία

Μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προοπτικές της οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων.
Από το βήμα εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έβγαλε από τον λαιμό του λαού τη μνημονιακή θηλιά» και επεσήμανε ότι «βαδίζουμε προς τη δίκαιη ανάπτυξη». «Έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και εμείς την απελευθερώσαμε» τόνισε χαρακτηριστικά, προτού προσθέσει ότι «προστατεύσαμε τους πιο αδύναμους, μοιράσαμε πιο δίκαια τα βάρη και επαναφέραμε τη δικαιοσύνη». «Καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων. Εμείς την ανακτήσαμε. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε
ουραγό των διεθνών εξελίξεων. Εμείς την αναδεικνύουμε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο»
Σχεδόν γεμάτο το Αλεξάνδρειο
«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς»Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε με νόημα ότι «δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους», ενώ δεσμεύτηκε ότι «η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη δεν θα γυρίσουν πίσω».
Και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν τη χώρα, να ντύνονται με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι - χέρι με τους ναζί της χρυσής αυγής».
Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Siemens και της Novartis, να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά ως προδότες και μειοδότες».
Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στις εξέδρεςΦίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στις εξέδρες
«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ»
Υπενθύμισε δε, ότι «πολλοί αμφισβήτησαν τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ, σήμερα όμως κάνουν τη καρδιά τους πέτρα και αναγκάζονται να ψηφίζουν μαζί μας».
«Πολλοί είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία μας. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Πολλοί πίστεψαν ότι θα είμαστε μια σύντομη παρένθεση. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Άλλοι διακήρυσσαν ότι επειδή δεν έχουμε πείρα διακυβέρνησης, διότι δεν προερχόμαστε από πολιτικά τζάκια, είναι προδιαγεγραμμένο να αποτύχουμε. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Όλοι τους έκαναν λάθος».
Διαμήνυσε μάλιστα, ότι «δεν παραδοθήκαμε ούτε στους δανειστές, ούτε στα μεγάλα συμφέροντα. Παλέψαμε, ματώσαμε αλλά ανοίξαμε δρόμους».
Σκουρλέτης, Τσίπρας και Περιστέρα Μπαζιάνα χαμογελαστοίΣκουρλέτης, Τσίπρας και Περιστέρα Μπαζιάνα χαμογελαστοί
«Μακρά πορεία παρεμβάσεων η έξοδος από τα μνημόνια»
Δεν παρέλειψε να επισημάνει, επιπλέον, ότι «η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια μακρά πορεία παρεμβάσεων, ακόμα και μέσα στο πιο ασφυκτικό πλαίσιο» και παρέθεσε ως παράδειγμα, μία σειρά κυβερνητικών αποφάσεων:
  • Καθολική πρόσβαση για 1,5 εκατ. ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία
  • Στήριξη των δημόσιων σχολείων
  • Μείωση της υπέρογκης επιβάρυνσης των ασφαλισμένων
  • Διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος
  • Απόδοση της υπεραπόδοσης της οικονομίας
  • Μετωπική σύγκρουση με το καθεστώς της αδήλωτης και μαύρης εργασίας
  • Άρση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την καταγωγή
Η Περιστέρα Μπαζιάνα εισέρχεταιΗ Περιστέρα Μπαζιάνα εισέρχεται
Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα των συντάξεων, τονίζοντας ότι όχι μόνο καταργήθηκαν οι ψηφισμένες περικοπές για το 2019, αλλά 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους.
«Τις πρώτες μέρες της μεταμνημονιακής Ελλάδας, τις πρώτες 100 δικές σας και δικές μας μέρες, δείχνουμε όλοι το πραγματικό μας πρόσωπο» πρόσθεσε με νόημα, αφού αναφέρθηκε στην καταβολή των αναδρομικών και στην απόδοση του κοινωνικού μερίσματος.
Οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ με σημαίεςΟι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ με σημαίες
«Δεν ερωτευτήκαμε τα μνημόνια»
Περιγράφοντας τη σημερινή «εικόνα» της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «η ρημαγμένη, η απείθαρχη, η ξεροκέφαλη Ελλάδα, είναι πια όρθια, με υγιή δημοσιονομικά, με την υψηλότερη ανάπτυξη της δεκαετίας, με την ανεργία μειωμένη κατά οκτώ μονάδες και με την κοινωνία να βρίσκει ξανά ελπίδα».
Αντίθετα, πρόσθεσε, «οι ιεραπόστολοι της λιτότητας και της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας, αφήνουν πίσω τους μια Ευρώπη των κοινωνικών εκρήξεων, της ακροδεξιάς, των κλειστών συνόρων, την Ευρώπη του Brexit, του Όρμπαν, του Σαλβίνι και της Λεπέν».
Ο Τσίπρας χαιρετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΟ Τσίπρας χαιρετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν πήγε χαμένη η έκφραση της συλλογικής αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο, το καλοκαίρι του 2015. Εμείς δεν αλλάξαμε ποτέ στρατηγική, δεν ερωτευτήκαμε ποτέ το μνημόνιο και τις επιταγές του, εμείς εργαστήκαμε για να κάνουμε τα μνημόνια οριστικά παρελθόν για τη πατρίδα μας».
«Το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα είναι προοδευτικό, είναι αριστερό, είναι κοινωνικό, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ριζοσπαστικές τομές, για μια Ελλάδα ασφαλή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έστειλε μήνυμα αλλαγής της χώρας.
«Η Αριστερά σώζει την κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας»
Όπως είναι φυσικό, ειδική αναφορά πραγματοποίησε και στο Σκοπιανό. «Για 25 ολόκληρα χρόνια, οι εθνικισμοί και στις δύο πλευρές των συνόρων, δυναμίτιζαν κάθε προσπάθεια επίλυσης» τόνισε, ενώ υπενθύμισε με νόημα ότι «διάφοροι πατριδοκάπηλοι και κήρυκες του μίσους έχτισαν πολιτικές καριέρες».
Τσίπρας και ΝοτοπούλουΤσίπρας και Νοτοπούλου
«Εμείς ήρθαμε να δώσουμε λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος των Βαλκανίων, προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της συν-ανάπτυξης στην περιοχή μας» συμπλήρωσε.
Και συνέχισε: «Η συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα τη παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, με τρόπο σαφή και καθαρό ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αποτυπώνεται και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.
»Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδήγησε στο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γειτονική μας χώρα, με τη σημερινή συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως δημοκρατία της Μακεδονίας».
Επεσήμανε δε, ότι «δεν πουλάει, η Αριστερά τη Μακεδονία. Σώζει η Αριστερά τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό κάνει η Αριστερά με τη Συμφωνία των Πρεσπών». «Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κανέναν έμπορο της πατρίδας, να κουνάει το δάχτυλο στη παράταξη της Αριστεράς. Αρκετά με τους κερδοσκόπους του μίσους».
Η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα ΝοτοπούλουΗ υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου
Κριτική στον Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός άσκησε, παράλληλα, έντονη κριτική στον κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας τα εξής:
«Δεν μπορεί κάποιος να περιμένει πολλά από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μητσοτάκη; Τον φιλελεύθερο, τον ευρωπαϊστή, που κάποιοι ίσως και να πίστεψαν ότι θα αλλάξει τη θλιβερή εικόνα που κληροδότησε στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς; Να μετατρέπει με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς, σε ακροδεξιά σέχτα».
Η είσοδος του Αλέξη ΤσίπραΗ είσοδος του Αλέξη Τσίπρα
Παρατήρησε δε, ότι όλη η Ελλάδα ακούει τον κ. Μητσοτάκη «να αναπαράγει τις αισχρότητες διάφορων περιθωριακών ακροδεξιών, περί προδοσίας και συναλλαγής». «Τον ακούει να ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις».
https://www.iefimerida.gr/news/465653/tsipras-apeleytherosame-ti-hora-apo-ta-mnimonia-i-aristera-esose-ti-makedonia-eikones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...