Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

85.000 παιδιά

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

85.000 παιδάκια, κάτω των 5 ετών, έχουν πεθάνει από πείνα στην Υεμένη. 85.000 ζωούλες που έσβησαν πριν προλάβουν καλά-καλά να ξεκινήσουν.   

Είναι τα αθώα θύματα του λιμού που προκάλεσε η Σαουδική Αραβία μ’ έναν παρανοϊκό πόλεμο. Κάθε ΔΕΚΑ λεπτά ένα παιδί πεθαίνει στην Υεμένη.   Είναι φρικτό -- και οι κυβερνήσεις μας είναι συνένοχες. Παρά τον φονικό λιμό και τον βομβαρδισμό σχολικού λεωφορείου γεμάτου παιδιά, χώρες όπως ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία και Καναδάς εξακολουθούν να προμηθεύουν τους Σαουδάραβες με άρματα και πυραύλους εκατοντάδων δισ. δολαρίων.   

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια -- τους πάμε στα δικαστήρια!
   

Μικρές ομάδες αποφασισμένων ακτιβιστών σε Βρετανία, Γαλλία, Καναδά και αλλού, φέρνουν τώρα στο φως πρωτοποριακές νομικές υποθέσεις για να μηνύσουν τις κυβερνήσεις που πουλούν όπλα στους Σαουδάραβες. Αλλά παλεύουν με ελάχιστους πόρους -- και χρειάζονται επειγόντως τη βοήθεια μας για να συνεχίσουν. Αν νικήσουν -- και μπορούν να νικήσουν -- θα δημιουργήσουν ένα ιστορικό 
δεδικασμένο, που ίσως βάλει τέλος στον μακάβριο πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.
   

Στήριξε, με όσο κοστίζει ένα γεύμα -- κάτι που οι περισσότερες οικογένειες στην Υεμένη θα στερηθούν σήμερα. Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, ίσως καταφέρουμε να βάλουμε τέλος στη σαουδική πολεμική μηχανή και να σώσουμε αμέτρητες ζωές στην Υεμένη:     
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €1
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €2
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €4
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €8
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €16
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Οι Σαουδάραβες αντλούν τη δύναμή τους σχεδόν αποκλειστικά απ’ τις δικές μας κυβερνήσεις, οι οποίες τους πουλάνε όπλα, αγοράζουν το πετρέλαιό τους και τους παρέχουν νομιμότητα. Όμως, η στυγνή δολοφονία του Τζαμάλ Χασόγκι και ο τραγικός θάνατος της 7χρονης Αμάλ από ασιτία, η φωτογραφία της οποίας κυκλοφόρησε στη New York Times, κλόνισαν τη σχέση αυτών των κυβερνήσεων με τους Σαουδάραβες.   

Αυτή είναι αναμφίβολα η καλύτερη ευκαιρία που είχαμε ποτέ για να βάλουμε τη Σαουδική Αραβία στο στόχαστρο καιεπιτέλους να σταματήσουμε τον ανελέητο βομβαρδισμό της Υεμένης.
   

Αν η πίεση εξασθενήσει, η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να εξαγοράζει τη σιωπή των κυβερνήσεών μας, έναντι οπλικών συστημάτων δισεκατομμυρίων που θα στρέψει εναντίον των αμάχων της Υεμένης και του ίδιου της του λαού (κατά παράβαση των κανόνων εξαγωγής όπλων των ίδιων των κυβερνήσεων)!   

Αν όμως κλιμακώσουμε την πίεση (και αγωνιστούμε, όχι μόνο στα δικαστήρια, αλλά και στην πολιτική αρένα, πιέζοντας για ειρηνευτική διαδικασία και προβάλλοντας την τραγωδία του πολέμου σε συνεργασία με κορυφαίους δημοσιογράφους) μπορούμε να βάλουμε τέλος σ’ αυτόν τον πόλεμο, μια για πάντα.   

Ας στηρίξουμε όλοι, με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, για να κερδίσουμε τις δίκες και να κλιμακώσουμε την εκστρατεία ενάντια στο αιματηρό εμπόριο όπλων, παντού.
     
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €1
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €2
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €4
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €8
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ €16
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το κίνημά μας έχει ήδη χρηματοδοτήσει μυστικές αποστολές δημοσιογράφων, για να εισχωρήσουν στην Υεμένη και να αποκαλύψουν την αλήθεια. Και έχει κινητοποιηθεί μαζικά για να πιέσει για μεταρρυθμίσεις σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, ΕΕ και Καναδά. Τώρα ας μετατρέψουμε τον θυμό μας σε δικαστικό αγώνα, για να σταματήσουμε τις κυβερνήσεις που συνεργούν σε δολοφονίες παιδιών.   

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,   
Allison, Marigona, Danny, Jenny, Bert, Martyna, Camille, Rosa και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...