Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος στο πλευρό των εργαζόμενων στη διεκδίκηση 13ου & 14ου μισθού

Την πλήρη στήριξη της στους εργαζομένους του δήμου Νισύρου, παρέχει η δημοτική αρχή. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Νισύρου έχουν καταθέσει αγωγές για να διεκδικήσουν τον 13ο και 14ο μισθό από το Πάσχα του 2013 εώς το Πάσχα του 2018.

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νισύρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του, μετά την κατάθεση του αιτήματος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νισύρου, αποφάσισε ομόφωνα, στην συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου, την πλήρη στήριξη των εργαζομένων στην προσπάθεια τους αυτή και την αποδοχή της τυχόν θετικής απόφασης του δικαστηρίου χωρίς την άσκηση έφεσης.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στο γεγονός ότι ο ίδιος έστειλε

επιστολή στις 20/06/2017 με αρ. πρωτ:1827 στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου ζητούσε να επιτραπεί στο Δήμο να καταβληθεί ο 13ος και 14ος μισθός στους εργαζόμενους ο οποίος καταργήθηκε από το 2011 με την ισχύ του πρώτου μνημονίου. Ο Δήμαρχος ζήτησε όπως καταβληθούν τα ωφειλόμενα στα επόμενα 3 χρόνια. Σε απάντηση του το Υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 18/09/2017 και αρ. πρωτ:20953 ανέφεραν ότι δεν είναι δυνατή η αναδρομική χορήγηση των επιδομάτων στους υπαλλήλους του Δήμου Νισύρου καθώς αυτά καταργήθηκαν με το Ν. 4093/2012 αρ.1 παρ.β΄υποπαρ. β4΄.


Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους σε συνάντηση που είχαν την 31η Οχτωβρίου του 2017, ότι εάν χρειαστεί θα παραβρεθεί στο δικαστήριο να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα τους στην καταβολή του 13ου και 14ου μισθού που τους αφαιρέθηκαν από το 2011 έως το 2017.

Αποτελεί πάγια θέση της δημοτικής αρχής ότι η επιτυχία στο έργο του δήμου μας έρχεται μόνο με συλλογική προσπάθεια με την κοινωνία και με τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Ο καθένας να βοηθά τον άλλο και όλοι να έχουν μερίδιο των ανταμοιβών σε μια Νίσυρο της προόδου με εργαζόμενους που έχουν αποδοχές αντάξιες για αξιοπρεπή διαβίωση.


https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/dimos-sto-pleyro-ton-ergazomenon-sti-diekdikisi-13oy-amp-14oy-misthoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...