Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Προσωρινή αναστολή στο «μαύρο» του Mega από ΣτΕ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ, με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η διοίκηση της Τηλέτυπος και ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ με την οποία υποχρεώνει το σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του. Υποστηρίζει ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαική νομοθεσία. Κατόπιν αυτού , ο προέδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή
του πάγωσε την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός , η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί.
Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος επικρατείας Ηλίας Μάζος και η κυρία αίτηση - αίτηση ακύρωσης - θα συζητηθεί στις 4 Μαίου 2018.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το ΕΣΡ, με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά, αποφάσισε ότι το MEGA πρέπει να «τερματίσει τη λειτουργία του», κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο "MEGA CHANNEL" εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" να τερματίσει τη λειτουργία του», ανέφερε το διατακτικό της απόφασης.
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1601467/prosorinh-anastolh-sto-mayro-toy-mega-apo-ste-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...