Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Η ποινικοποίηση των αγώνων, το τελευταίο προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ

γράφει ο Χρήστος Μιάμης
Όταν οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αντιθέσεις φθάνουν σε εσχατιές, τότε αποκαλύπτεται χωρίς φτιασιδώματα το πραγματικό πρόσωπο της καπιταλιστικής δημοκρατίας. Αυτό συμβαίνει στην παρούσα χρονική συγκυρία στην χώρα, όπου η κυβέρνηση εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών, οι οποίες συμπίπτουν με  τα συμφέροντα που η κυβέρνηση εκπροσωπεί, οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση πλειοψηφικές εργατικές μάζες.Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, που γίνεται πραγματικότητα από ένα πολιτικό τσίρκο που αναρριχήθηκε στην εξουσία
στο όνομα της αριστεράς, αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα των απαράβατων ορίων της καπιταλιστικής δημοκρατίας όταν το διακύβευμα αφορά στην διαιώνιση και μακροημέρευση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Κατεύθυνση η οποία εκφέρεται με τρόπο έκδηλο τόσο στις συλλήψεις των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, όσο και στην άσκηση ωμή κατασταλτικής βίας στους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Πρόκειται μόνο για ενδεικτικά παραδείγματα μιας κατάστασης που τείνει να παγιωθεί αποκαλύπτοντας πως η καπιταλιστική δημοκρατία υφίσταται και πραγματοποιείται, ως ωμή φασιστική βία με την πάντα αναγκαία επίφαση της κρατικής νομιμότητας.
Το καπιταλιστικό κράτος μετατρέπεται σε θεματοφύλακα των συμφερόντων του τραπεζιτικού κεφαλαίου, προστάτης των συμφερόντων της αστικής τάξης με τον πιο διαυγή τρόπο, ενώ η αστική νομοθεσία διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο μανδύας νομιμότητας να καλύπτει με  επάρκεια τις πράξεις των οργάνων καταστολής, που λειτουργούν ως τα ρακένδυτα μαντρόσκυλα της καπιταλιστικής δημοκρατίας. Ο κοινωνικός πόλεμος βρίσκεται στο απόγειο του, την ίδια στιγμή που το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να αντιπαρατεθεί με μαζικούς όρους απέναντι στην αυξανόμενη κρατική βία και καταστολή.
Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο εργατικό κίνημα και στις συνδικαλιστικές λειτουργίες των εργατικών σωματείων αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση ώστε η αστική τάξη της χώρας με την αυτονόητη συνδρομή της κυβέρνησης προσπαθεί να επιβάλλει σιωπή νεκροταφείου προκειμένου να ολοκληρωθεί το τελευταίο στάδιο της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, που αφορά τόσο στην οικονομική συντριβή της όσο και στην πολιτικό αφοπλισμό της από κάθε δυνατότητα μαζικής και οργανωμένης αντίδρασης απέναντι στους αστικούς σχεδιασμούς.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει με τον πλέον αποτελεσματικό και απαρέγκλιτο τρόπο τις κατευθύνσεις των καπιταλιστικών ελίτ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προσπαθώντας να αποτρέψει τη ανάπτυξη ενός μαζικού κοινωνικού και πολιτικού μπλοκ το οποίο θα αμφισβητήσει συνολικά την κυβερνητική πολιτική, καθώς ο κίνδυνος αυτό, να μετατραπεί σε θρυαλλίδα που θα σαρώσει την ισχνή και παραπαίουσα κυβερνητική πλειοψηφία είναι εξαιρετικά πιθανός.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανατραπεί. Αυτό όμως πρέπει να συμβεί μέσα από την ανάπτυξη ενός μαζικού αντικαπιταλιστικού εργατικού κινήματος, που θα τεθεί στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων, απορρίπτοντας εξ’ ορισμού κάθε πιθανότητα συνδιαλλαγής με το αστικό καθεστώς, εκφράζοντας παράλληλα με τον πιο καθαρό τρόπο την αυτονομία των εργατικών συμφερόντων από κάθε εκφορά της αστικής  πολιτικής.
Η ανάγκη σε αυτή την φάση της ταξικής  πάλης, δεν είναι άλλη από την ανάδυση με μαζικά χαρακτηριστικά ενός εργατικού μπλοκ εξουσίας που θα αμφισβητεί και θα ακυρώνει στην πράξη τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό πεδίο, συντελώντας παράλληλα  έμπρακτα στην μέχρι τέλους  υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και του λαού.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, η ανάπτυξη ενός εργατικού κινήματος που να αντιστοιχεί στις συνθήκες πολέμου που βιώνουμε, τις υφιστάμενες και τις δυνητικά επικείμενες, προκειμένου να οικοδομηθεί με όρους ενεργού παρόντος η δυνατότητα ανατροπής του αστικού καθεστώτος και συντριβής του πολιτικού προσωπικού που το υπηρετεί.
Διαφορετικά η διαχείριση της ήττας της εργατικής  τάξης θα οδηγήσει σε πολιτικό μαρασμό ακόμη όσους επιμένουν, να βιοπορίζονται ανερυθρίαστα από την εν λόγω ασχολία.
https://praxisreview.gr/%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...