Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία ζητούν Μέρκελ – Τραμπ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανκγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπσυμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στη Συρία πρέπει να εφαρμοσθεί αμέσως.
Ειδικά σχετικά με την ανατολική Γούτα, Μέρκελ και Τραμπ συμφώνησαν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι η το καθεστώς της Δαμασκού πρέπει να λογοδοτήσει.
«Αμφότεροι συμφώνησαν ότι το συριακό καθεστώς και οι σύμμαχοί του Ρωσία και Ιράν οφείλουν να εφαρμόσουν αμέσως και πλήρως την απόφαση 2401. Η απόφαση ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την
καγκελαρία.
«Η καγκελάριος και ο πρόεδρος ανησυχούν επίσης για τις τελευταίες δηλώσεις του ρώσου προέδρου Πούτιν σχετικά με την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και τις αρνητικές συνέπειες αυτών στις διεθνείς προσπάθειες ελέγχου των εξοπλισμών».
http://www.sofokleousin.gr/archives/376375.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...