Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Πατούλης σε συμβασιούχους -«παρατασιούχους»: Ζητήσαμε να μείνετε έως τον Ιούλιο (βίντεο)

Υποσχέσεις για παραμονή στην εργασία τους, μέχρι τον Ιούλιο, στους συμβασιούχους – παρατασιούχους καθαριότητας δήμων που πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε στο χώρο της συγκέντρωσης τους.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους σχετικά με το εργασιακό μέλλον τους κατηγορώντας ανοιχτά την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι «για μια ακόμη φορά ξεπούλησε το κίνημα και παρέδωσε τους εργαζομένους
στο έλεος της κυβέρνησης».
Ο Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους και επιδιώκοντας να δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό τους, ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι δήμαρχοι έχουν ζητήσει οι συμβασιούχοι να παραμείνουν στις θέσεις τους τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το αίτημα της ΚΕΔΕ είναι να υπάρξει 4μηνη παράταση, μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να να μην υπάρξουν προβλήματα, μέχρι να τοποθετηθούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι που θα προκύψουν από τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018, φροντίζοντας ωστόσο με νόημα να ξεκαθαρίσει ότι την «τελική έγκριση» δεν την έχουν οι δήμαρχοι.
Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μιλώντας με τους συγκεντρωμένους και κληθείς να απαντήσει τις ερωτήσεις τους σχετικά με το μέλλον τους, μετά την 31η Μαρτίου αν δεν έχουν βγει οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ της Προκήρυξης, όπως έχει δεσμευτεί η Ανεξάρτητη Αρχή αλλά και η ηγεσία του ΥΠΕΣ, ανέφερε:
«Έχουμε ζητήσει κατ΄ αρχήν παράταση επίσημα όπως ξέρετε. Εμείς πληρώνουμε, εμείς έχουμε τις ανάγκες, εμείς θέλουμε να μπορούμε να αποφασίζουμε. Όπως ξέρετε βέβαια δε γίνεται αν δεν υπάρχει έγκριση. Έχουμε ζητήσει τουλάχιστον 4 μήνες παράταση. Είναι δυνατό να φύγετε μέσα στο Πάσχα; Είμαστε μαζί σας».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/patoulis-se-symvasiouchous-paratasiouchous-zitisame-na-minete-eos-ton-ioulio-vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...