Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10% μείωση συντάξεων και 5 δις νέα μέτρα λιτοτητας δίνει η κυβέρνηση για συμφωνία

Κακό σενάριο εξυφαίνεται στον ορίζοντα για την Ελλάδα καθώς σύμφωνα με πολύ αξιόπιστη πηγή υπάρχει μια διάθεση από τις 2 βασικές εμπλεκόμενες πλευρές να βρεθεί μια φόρμουλα συνεννόησης και να κλείσει η αξιολόγηση σε βάρος της χώρας μας όπως συνήθως.
Βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος ουτε το συμβιβαστικό σενάριο να μην υλοποιηθεί και η Γερμανία να μπλοκάρει η διαδικασία οδηγώντας σε ένα ανεξέλεγκτο Grexit δεδομένο για το οποίο δενπροετοιμάζεται κάνεις Μνημονιακός πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ
Όπως και αν έχει δεν μπορεί να κλείσει το θέμα στις 26 Ιανουαρίου του 2017 και το πιθανότερο σενάριο είναι στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 να οριστικοποιηθεί η συμφωνία των δανειστών για την ελληνική αξιολόγηση.
Η Ελλάδα θα δεχθεί την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 – 6.000 ευρώ και μείωση των
συντάξεων κατά -10% ώστε να εξοικονομηθούν περί τα 3 με 3,5 δισεκ. ευρώ μέτρο που θα συνδέεται με τον δημοσιονομικό κόφτη και αφορά στην δημιουργία πρωτογενή πλεονασμάτων 3,5% μετά το 2018.
Η ελληνική κυβέρνηση προθυμοποιείται τα μέτρα αυτά να φτάσουν ακόμη και στο ύψος των 5 δισεκ. χωρίς όμως να ψηφιστούν. Η Ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι αν υπάρξει πίεση να ψηφιστούν από την ελληνική βουλή τότε θα ζητηθεί (και από το ΔΝΤ) κυρίως από την Γερμανία να ανακοινωθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ως μια πρόταση πακέτο για την Ελλάδα που θα βοηθήσει να περάσει η λιτότητα από την Βουλή.
Επιπρόσθετα η Ελληνική κυβέρνηση θα μπορουσε να αποδεχτεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος να ανακοινωθούν αλλά να εφαρμοστούν μετά από εγκρίσεις από τα εθνικά κοινοβούλια το 2018. Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα ανακοινώσει την δέσμη μέτρων λιτότητας 5 δισεκ.για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά δεν θα χρειαστεί να τα ψηφίσει,
Η λύση αυτή δεν είναι βέβαιο ότι θα την δεχθεί η Γερμανία.
Αποικία χρεους
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα συμπεριλαμβάνονται στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος όταν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που ανακοινώθηκαν προκαλούν τα πρώτα χρόνια επιβάρυνση και μόλις το 2060 ένα κάποιο μικρό όφελος. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορεί να είναι μια νέα επιμήκυνση του χρέους και το πάγωμα της αποπληρωμής των δόσεων για μεγαλύτερα διαστήματα ενώ οι τόκοι θα πληρωθούν σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.
Ο κίνδυνος ονομάζεται Γερμανία και κόντρα Γερμανίας με ΔΝΤ ως προς τον χρόνο υλοποίησης των ελληνικών μέτρων λιτότητας και προφανώς αν αυτό συμβεί η αξιολόγηση θα καθυστερήσει να κλείσει.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα παραμείνει μια αποικία χρέους βυθισμένη στην ατέρμονη λιτότητα αιχμάλωτη για πάντα.
http://papaioannou-giannis.net/2017/01/12/10-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-5-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BB%CE%B9/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!