Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Oμπάμα: O κόσμος χρειάζεται μία ενωμένη Ευρώπη


O κόσμος χρειάζεται μία ισχυρή, δημοκρατική και ενωμένη Ευρώπη, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας εκ νέου τους Βρετανούς να ταχθούν εναντίον του Brexit και υπέρ της Ε.Ε. 
 Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Ανόβερο, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον φόβο να υπονομεύσει τη δέσμευσή μας για τις παγκόσμιες αξίες» και παρέπεμψε στα κατορθώματα της Ευρώπης στο απόηχο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.   Κάνοντας ειδική μνεία στο δημοψήφισμα στης 23ης Ιουνίου, ο
Ομπάμα σημείωσε ότι «πρόκειται για μία καθοριστική ημέρα για την Ευρώπη, η οποία θα κληθεί είτε να επιλέξει τον πλουραλισμό, είτε να απορρίψει την πρόοδο που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια.
 Όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος αποδεικνύεται «σκληρή» για κάθε χώρα και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να «κερδίσουν οι λαϊκίστικες φωνές». «Η Ευρώπη θα είναι ασφαλέστερη και πιο επιτυχημένη, όταν ενσωματώσει ανθρώπους κάθε πίστης και κάθε πολιτισμού» κατέληξε ο Ομπάμα. 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...