Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Χτύπα σαν Πάπας‏

Τη Λέσβο επισκέφτηκε ο Πάπας Φραγκίσκος λίγο μετά την επίσκεψη της Αντζελίνα Τζολί και λίγο πριν την επισκεφτεί η Κιμ Καρντάσιαν.
Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και του έδωσε μερικές συμβουλές για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αφού ο Πάπας είναι πολύ δυνατός στα οικονομικά θέματα και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι το Βατικανό δεν έχει χρεοκοπήσει ποτέ.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο, μετά τη Λέσβο, να επισκφτεί και τη Μυτιλήνη. Η συνύπαρξη του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Μυτιλήνη –με αφορμή τους πρόσφυγες- δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, αφού η
οικονομική κρίση έχει πλήξει τόσο την Καθολική όσο και την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο συγχώνευσης Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, για να ικανοποιηθούν οι αγορές.
Για τις ανάγκες της τηλεόρασης, ο Πάπας αγκάλιασε παιδάκια –που έκλαιγαν βλέποντας τον αλλόκοτο παππού με το άσπρο ριχτό-, ενώ μια ηθοποιός υποδύθηκε την πρόσφυγα και έπεσε στα πόδια του Πάπα, για να κορυφωθεί το θείο δράμα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που την μια ημέρα συναντά τους ηγέτες των χωρών που κάνουν πολέμους –και χαριεντίζεται μαζί τους-, ενώ την επόμενη ημέρα επισκέπτεται τα θύματά τους για να τα παρηγορήσει.
Επίσης, ο Πάπας είπε ότι είναι αλληλέγγυος, προκαλώντας ξενέρωμα σε όλους τους αλληλέγγυους αλλά και προβληματισμό σε όλους όσοι πιστεύουν πως οι αλληλέγγυοι είναι κάτι τύποι που κάνουν μπάφους και φασώνονται μεταξύ τους όλη την ώρα.
Αντιδράσεις προκαλεί το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα πάρει μαζί του στο Βατικανό δέκα πρόσφυγες, αφού η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιτρέπει στον Πάπα να παίρνει τους πρόσφυγές μας.
Οι πρόσφυγες είναι εθνική περιουσία, αφού έχουν κάνει την Ελλάδα το πιο καυτό σημείο του πλανήτη και την επισκέπτονται οι κορυφαίες προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και θρησκευτικής σόου μπιζ.
Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η άρνηση του Πάπα να πάρει και μερικούς Έλληνες μαζί του, για να σωθούν κι αυτοί.
Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης είναι πολύ χαρούμενοι γιατί, με τόσες προσωπικότητες, τόσα τηλεοπτικά κανάλια, τόσους δημοσιογράφους, τόσες ΜΚΟ και τόσους πρόσφυγες, τα έχουν οικονομήσει πριν καλά-καλά ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.
Δεν είναι λίγοι οι Μυτιληνιοί που ζητούν την ανεξαρτητοποίηση της Μυτιλήνης, ώστε να μη μοιράζονται τα χρήματα με τους υπόλοιπους Έλληνες που τους θεωρούν και κάπως παρακατιανούς πια.
Ο Πάπας Φραγκίσκος υποσχέθηκε στους κατοίκους της Μυτιλήνης πως θα επιστρέψει το καλοκαίρι για διακοπές -όπως είχε κάνει και η Αντζελίνα Τζολί-, ενώ αρνήθηκε να εξορκίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί είπε πως είναι θέλημα Θεού να είναι ο Άδωνις δαιμονισμένος.
http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...