Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η άνοδος του νεοφασισμού στην Αυστρία και οι αιτίες της

Του Χάρη Ζάβαλου
Διαβάζω με προσοχή έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών και Κλινικών Περιπτώσεων “Μιχάλης Ταμήλος”, τους 5 λόγους της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αυστρία, μετά την επικράτηση του ακροδεξιού υποψηφίου του κόμματος FPO, Νόρμπερτ Χoόφερ, στις χτεσινές προεδρικές εκλογές, συγκεντρώνοντας πάνω από 36% των ψήφων, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται.
1. Ευθύνεται η απαξίωση του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, οι μούτζες με στόχο το Ελληνικό Κοινοβούλιο και οι συνεχόμενες συγκεντρώσεις και πορείες οι οποίες εξέθρεψαν το φασιστικό μόρφωμα στη Βιέννη και αλλού, όπως επίσης και για τααλλεπάλληλα λουκέτα στην Mariahilfer Strasse, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.

2. Οι λόγοι που ανάδειξαν το ακροδεξιό αυτό κόμμα, πρώτο στις αυστριακές εκλογές, είναι ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός είναι “περασμένος” στο DNA του Έλληνα. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής εξαιτίας των μουτζών και των Αγανακτισμένων, ήταν η αφορμή της “έκρηξης” των ακροδεξιών/νεοναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.
“Το σύμπτωμα αυτό, θα ονομαστεί “Ελληνική Γρίπη”, τα επόμενα χρόνια, που κόλλησε όλη την διαφωτισμένη λευκή Ευρώπη”, συμπληρώνει χαρακτηριστικά το Κέντρο Μελετών.
3. Ταυτόχρονα ευθύνεται και η αποτυχία της Σταλινικής Αριστεράς στην Ελλάδα, με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.
Αυτό το παράδοξο ότι ευθύνεται ταυτόχρονα και η Χρυσή Αυγή αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και κανένας άλλος, εξηγείται εύκολα με τον αλγόριθμο “Θεωρία των 2 άκρων” και αυτά είναι απλά πράγματα τα οποία τα λέει το google.com και το youtube.com, για όποιον ενδιαφέρεται.
4. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης, φέρει η κυρά-Τασία(sic), η οποία κάλεσε τους μετανάστες στην Ελλάδα, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τίποτα δεν έχει συμβεί στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια που να δικαιολογεί αυτή την αυξημένη ροή μεταναστών προς την Ευρώπη.
Αποτέλεσμα είναι η δικαιολογημένη οργή των Αυστριακών κατά των χιλιάδων τζιχαντιστών οι οποίοι έχουν πάρει τις δουλειές των Αυστριακών και μετά καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες στρούντελ και βέλγικης μοναστηριακής μπύρας, η οποία βρίσκεται σε έλλειψη από την αγορά.
5. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βέβαια της επικράτησης Χόφερ στην Αυστρία,φέρει η μη εφαρμογή του mail Χαρδούβελη στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο του 2014.
To Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών και Κλινικών Περιπτώσεων “Μιχάλης Ταμήλος” που διαξήγαγε την έρευνα, καταλήγει:
“Η μη εφαρμογή του εθνοσωτήριου mail Χαρδούβελη ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό για την άνοδο του νεο-φασισμού στην Ευρώπη και στην Αυστρία συγκεκριμένα, όσο και για την πτώση του Οίκου των Αψβούργων το 1780.
Ολα τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, συγκλίνουν στο ότι το τεμπέλικο, ρατσιστικό DNA των Ελλήνων, ευθύνεται για όλα και ότι επ’ ουδενί δεν ευθύνεται η πολιτική λιτότητας και οι λανθασμένες επιλογές την Ευρωπαϊκής Ένωσης τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ο τραπεζικός καπιταλισμός δεν περνάει κρίση, αλλά και αν περνούσε, δεν θα ευθυνόταν ποτέ για την άνοδο νεοναζιστικών εκτρωμάτων στην εξουσία. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ και ούτε πρόκειται να συμβεί.
Αυτά άλλωστε τα λένε τα κουμμούνια.”
lefta-skata
Πρώτη δύναμη η ακροδεξιά στην Αυστρία (37%). ”Kαλύτερα τα δικά μας λεφτά για τον δικό μας λαό”. Όταν είσαι εσύ το αντικείμενο του ρατσισμου, δεν είναι τόσο ευχάριστο.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...