Τρίτη 19 Απριλίου 2016

48 ώρες για τη μικρή Μάια‏


Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Όταν η μικρή Μάια απ’ την Αθήνα διαγνώστηκε με επιληψία, η ζωή της οικογένειας ήρθε πάνω-κάτω: συνεχείς κρίσεις, πεσίματα, ράμματα, σπασμένα κόκαλα, διασείσεις... σταμάτησε να μιλάει. Ζουν πλέον με το φόβο ότι ίσως το κεφαλάκι της να μην αντέξει άλλο ένα χτύπημα.   

Υπάρχει μια θεραπεία που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά όπως η Μάια στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα όμως, ένας
 νόμος απαγορεύει στο κοριτσάκι το φάρμακο, απλά και μόνο επειδή αυτό προέρχεται από το φυτό της κάνναβης! Αν όμως κινηθούμε γρήγορα μπορούμε να βοηθήσουμε.   



Σε 48 ώρες, η μητέρα της Μάιας θα συναντήσει τον υπουργό υγείας
 Ανδρέα Ξανθό και ζητάει τη βοήθειά μας. Ο Υπουργός έχει στα χέρια του τις επιστημονικές αποδείξεις, αλλά είναι ένα θέμα-ταμπού, και για να πάρει τη θαρραλέα απόφαση να επιτρέψει τη θεραπεία, πρέπει να δει ότι έχει τη στήριξη χιλιάδων πολιτών. Είναι στο χέρι μας! 
Yπόγραψε το επείγον ψήφισμα για να δώσουμε ελπίδα στη μικρή Μάια και σε χιλιάδες ασθενείς σε όλη την Ελλάδα. Η μητέρα της Μάιας θα παραδώσει τις υπογραφές μας απευθείας στον Υπουργό: 


https://secure.avaaz.org/el/help_me_save_my_daughter/?blfQQeb&v=75496&cl=9870002135

Η ιατρική κάνναβη ήδη χορηγείται νόμιμα και ελεγχόμενα σε 11 χώρες της Ευρώπης, 23 πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά. Και για εκατομμύρια ασθενείς τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά! 

Μια πρόσφατη
 έρευνα του πανεπιστημίου του Στάνφορντ έδειξε πως η συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων μειώθηκε μέχρι και 80% σε παιδιά που τους χορηγήθηκε φαρμακευτική κανναβιδιόλη. Ενώ στην Καλιφόρνια το 92% των ασθενών δήλωσαν ότι τους έχει ανακουφίσει από τα συμπτώματα σοβαρών παθήσεων όπως χρόνιοι πόνοι, αρθρίτιδα, ημικρανία, σκλήρυνση κατά πλάκας και καρκίνος.

Η
 μικρή Μάια όμως δεν έχει το ίδιο δικαίωμα στη θεραπεία με ένα παιδί που μεγαλώνει στην Ισπανία ή τον Καναδά. Κι αυτό επειδή η νομοθεσία της χώρας μας βασίζεται σε αδικαιολόγητες προκαταλήψεις για ό,τι προέρχεται από το φυτό της κάνναβης, ακόμη κι αν αυτό είναι ζωτικό φάρμακο.

Μαζί όμως μπορούμε να σπάσουμε το ταμπού και να βοηθήσουμε τη
 Μάια και την οικογένειά της. Δεν μας μένει πολύς χρόνος. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα και διάδωσέ το στους παντού πριν τη συνάντηση με τον Υπουργό: 

https://secure.avaaz.org/el/help_me_save_my_daughter/?blfQQeb&v=75496&cl=9870002135
Το κίνημά μας έχει αποδείξει ξανά και ξανά πως όταν ενώνουμε τις φωνές μας ανά χιλιάδες μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, να αλλάξουμε ξεπερασμένους νόμους και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τώρα ήρθε η στιγμή να συσπειρωθούμε ξανά για σταθούμε στο πλευρό αυτής της οικογένειας και των χιλιάδων ασθενών που στερούνται το δικαίωμα στη θεραπεία τους.   

Με ελπίδα και εκτίμηση,
 
Σπύρος και
 η ομάδα του Avaaz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...