Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ESM: Εξετάζονται πιθανές επιλογές για το ελληνικό χρέος

Πιθανές επιλογές για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει αρχίσει να εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι δεν πρόκειται για διαβουλεύσεις σε πολιτικό επίπεδο, καθώς οποιαδήποτε τελική απόφαση θα πρέπει να προέλθει από ομόφωνη συγκατάθεση των κρατών – μελών της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου, η Ευρωζώνη δεσμεύεται να εξετάσει – εάν κριθεί απαραίτητο – τη λήψη πρόσθετων μέτρων προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Με ορίζοντα την συγκεκριμένη δέσμευση, ο ESM έχει αρχίσει να εξετάζει πιθανές επιλογές, σε καθαρά τεχνικό επίπεδο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πάντως, διευκρινίζεται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν η Αθήνα συμμορφωθεί πλήρως με τις μεταρρυθμιστικές υποχρεώσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία, ενώ αποκλείει την περίπτωση κουρέματος ονομαστικού χρέους.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν θα υπάρξει αύξηση στρατιωτικής θητείας

Δεν θα υπάρξει αύξηση ως προς την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας ...