Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Οι γέφυρες και οι λέξεις που έσβησε... ο Αλέξης

«Αερογέφυρα», «γέφυρα διαλόγου», «γέφυρα των συμβιβασμών», «μνημόνιο – γέφυρα», είναι μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι των σημερινών εφημερίδων που φυσικά ασχολούνται με την έναρξη διαλόγου κυβέρνησης – ΕΕ που εγκαινιάστηκε χθες μετά την επίσημη πρώτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών. Σε πρώτο πλάνο πάντως και τα εσωκομματικά της ΝΔ καθώς ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαρά βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην έξοδο. Κριτική η στάση μερίδας του Τύπου στον πρώην πρωθυπουργό και για τη στάση του χθες στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
 
«Αερογέφυρα 5 δισ. για τις τράπεζες από την ΕΚΤ» γράφουν Τα Νέα και σχολιάζουν πως πρόκειται για «οξυγόνο για την διαπραγμάτευση». «Σκληρά χαρτιά» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας που τονίζει ότι «όταν υπάρχουν επιχειρήματα, η σκληρή στάση στη διαπραγμάτευση φέρνει οφέλη για τη χώρα».

«Γέφυρα διαλόγου για συμφωνία τη Δευτέρα» γράφει το Έθνος. Με πρωτοσέλιδη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα και της Άγκελα Μέρκελ να συνομιλούν η εφημερίδα σχολιάζει ότι «οι πάγοι έλιωσαν σε 15’’». Το Έθνος αναφέρεται και στα όσα διαδραματίστηκαν στο Eurogroup της Τετάρτης με το θέμα να τιτλοφορείται: «Οι λέξεις που έσβησε ο Αλέξης».

«Η γέφυρα των συμβιβασμών» γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών που αναφέρεται στις «συγκλίσεις και αποκλίσεις Ελλάδας και ΕΕ». «Παράθυρο ευκαιρίας για συμβιβασμό» βλέπει η Καθημερινή. «Ώρα ευθύνης για όλους» γράφει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο σχολιό της. «Έριξαν γέφυρες» ο τίτλος της Ναυτεμπορικής την ώρα που η Ημερησία σημειώνει ότι κυβέρνηση και Βρυξέλλες βρίσκονται σε «τροχιά συμφωνίας».

«Προς συμφωνία για Μνημόνιο – γέφυρα» είναι ο τίτλος του Ελεύθερου Τύπου που σημειώνει ότι «έως τη Δευτέρα κρίνεται το... όνομα και το τεχνικό μέρος του προγράμματος». «Για παιχνίδι με τις λέξεις» της νέας συμφωνίας συγκυβέρνησης – ΕΕ κάνει λόγο ο Ριζοσπάστης.

«Γέφυρα για συμφωνία» τιτλοφορείται το κεντρικό θέμα της Αυγής που σχολιάζει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αναζητούν σχέδιο για τη μετάβαση από το Μνημόνιο στην ελληνική πρόταση. Η εφημερίδα ασχολείται και με τα εσωκομματικά της ΝΔ. «ΝΔ κατά ΠΟΛΑΝ» ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ που μιλά για δείπνο με κυρίως πιάτο τον Αντώνη Σαμαρά. Τέλος η Αυγή φιλοξενεί δημοσίευμα για τον πρώην πρωθυπουργό που αναφέρει ότι «καταστροφολογώντας ο πρόεδρος της ΝΔ κινητοποίησε την Ευρωδεξιά κατά της κυβέρνησης». «ΕΛΚ κατά Ελλάδα με παράκληση Σαμαρά» ο σχετικός τίτλος.

«Δείπνο για νέα ηγεσία στη ΝΔ» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας που ασχολείται σήμερα κυρίως με τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αντιπροσωπία στον Καραμανλή για να του ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες» την ώρα που οι βουλευτές που στηρίζουν τον Αντώνη αποτελούν ξένο σώμα, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (με ψήφο Σαμαρά) κατά της Ελλάδας» τονίζει σε άλλο θέμα της η Δημοκρατία. 
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...