Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

-Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα να αποπληρώσει ΔΝΤ και ΕΚΤ


Η Ελλάδα δεν έχει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας της κυβέρνησης, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στην καταβολή πληρωμών χρέους προς το το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την άνοιξη και το καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν θα έχουμε προβλήματα ρευστότητας με τον δημόσιο τομέα. Αλλά σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή δόσεων στο ΔΝΤ τώρα και στην ΕΚΤ τον Ιούλιο» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει συζητήσεις άμεσα με τους εταίρους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού

του κράτους.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει σε μία τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης από ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά η χρηματοδότηση θα αποδεσμευθεί μόνο μετά την έγκριση των λεπτομερών οικονομικών σχεδίων της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά από τις πληρωμές τόκων αυτόν τον μήνα περίπου 2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες ομολογιούχους και επίσημους δανειστές, η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει ένα δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περίπου 1,6 δισ. ευρώ που λήγει τον Μάρτιο, αναφέρει το Reuters.

Στη συνέχεια χρειάζεται 0,8 δισ. ευρώ για πληρωμές τόκων τον Απρίλιο και περίπου 7,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για την ωρίμανση ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ και περισσότερες πληρωμές τόκων.

Ο Γ. Βαρουφάκης έκανε επίσης αναφορά στις δύσκολες σχέσεις που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble. “Συνεχίζω να λέω σε όλους τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον Wolfgang Schaeuble» δήλωσε. «Όταν μιλάει, απολαμβάνω να τον ακούσω και να διαφωνώ μαζί του».
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...