Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει αρθεί στο ύψος των αρχών της ως προς την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
“Η Συρία έχει εκατομμύρια πρόσφυγες και η Ευρώπη δεν έχει δεχθεί παρά μερικές χιλιάδες. Ακόμη χειρότερο, εξωθούν τους ανθρώπους” στην απόπειρα να διασχίσουν τη Μεσόγειο, ελλείψει νόμιμων μεταναστευτικών διαύλων, κατήγγειλε ο Σαλίλ Σέτι, γενικός γραμματέας της οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.
Η Διεθνής Αμνηστία αποτιμά σε 3.400 τον αριθμό των προσφύγων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο Θάλασσα τον περασμένο χρόνο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές και καταγγέλλει ότι το 95% των σύρων προσφύγων βρήκαν καταφύγιο στις γειτονικές της Συρίας
χώρες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Οι Ιταλοί ανέλαβαν μία εξαιρετική πρωτοβουλία με την επιχείρηση Mare Nostrum …αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη δεν ανέλαβε τις ευθύνες της”, δήλωσε ο Σαλίλ Σέτι χαρακτηρίζοντας “σκανδαλώδη” της συλλογική ευρωπαϊκή στάση.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο μύθος ότι ζούμε στον καλύτερο δυνατό (καπιταλιστικό) κόσμο

Από την παγκόσμια φτώχεια μέχρι την ανισότητα μεταξύ των κρατών, όλοι οι δείκτες δείχνουν πως ζούμε στην καλύτερη περίοδο στην ιστορία. ...