Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Δίνουμε μάχη για συμφωνία, αλλά δεν θα δεχτούμε μέτρα λιτότητας



«Προσπαθούμε με διάλογο να βρεθούν τα κοινά σημεία, ώστε κανείς να μην μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε εμμονικοί, στόχος μας είναι να κλείσει σύντομα η συμφωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και την προσπάθεια για να βρεθούν κοινά σημεία. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση με άνισους όρους, ενώ επανέλαβε τόσο πως η κυβέρνηση «σε καμία περίπτωση δεν θα υπογράψει μνημόνιο» ή συμφωνία με μέτρα που έχουν χαρακτήρα λιτότητας, ενώ επανέλαβε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι προτιμά να μην απαντήσει δεδομένου ότι η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής σε δημοψήφισμα, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι αν και η κυβέρνηση διάκειται θετικά στο θεσμό, δεν είναι στις προθέσεις της κάτι τέτοιο, καθώς «το δημοψήφισμα έγινε στις 25 Γενάρη και υπήρξε ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό».
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν έχει τεθεί ζήτημα από τους εταίρους για τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, όπως υποστηρίζεται σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο υπουργός Οικονομικών κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του και είναι χαρισματικός στον τρόπο επικοινωνίας του, κάτι που όπως είπε, μπορεί να αποσταθεροποιεί παγιωμένες αντιλήψεις για το πώς πρέπει να είναι ένας υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Σακελλαρίδης κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για το Κούγκι και το αν κυβέρνηση τη συμμερίζεται: «Εξαρτάται τι εννοούμε. Ότι θα ανατινάξουμε τη χώρα; Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», απάντησε.
Αναφερόμενος στη δυσαρέσκεια των δανειστών για τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι πιστωτές πρέπει να κατανοήσουν πως υπάρχει και ανάγκη είσπραξης χρημάτων για τα δημόσια Ταμεία. Επίσης, σημείωσε ότι αν υπάρξει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με αφορμή την εν λόγω ρύθμιση, τότε αυτό θα απορρέει από μια «λογική» των δανειστών που αποσκοπεί στο να μην επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει χωρίς βοήθεια.
Σχετικά με την επιλογή του Πρ. Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε πως υπήρχε κίνδυνος να χαθεί το ευρω-χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης που κατέχει ο κ. Αβραμόπουλος στην Κομισιόν. Ακόμη, αποσαφήνισε πως η πρόταση για τον κ. Παυλόπουλο «δεν είναι προσπάθεια να ξεπλυθεί κανένα πρόσωπο και καμία κατάσταση». «Θα κριθούμε από τα πεπραγμένα μας και από το αν φέραμε κάτι νέο», συμπλήρωσε.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...