Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο Μηλιός αποδομεί τη συμφωνία Βαρουφάκη -Μιλάει για μεγάλη υποχώρηση και ειρωνεύεται τη νέα ορολογία


Νέο εσωκομματικό χτύπημα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αφού μετα τις ενστάσεις στην ΚΟ για τη συμφωνία με τους εταίρους και ο Γιάννης Μηλιός επιτίθεται στο Γιάνη Βαρουφάκη για τη συμφωνία με τους εταίρους με κείμενο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook.
Συγκεκριμένα ο κ.Μηλιός μιλάει για υποχώρηση της κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνει λόγο για μία συμφωνία ασαφή, χωρίς αριθμούς, υποστηρίζει πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία («θεσμοί», «υφιστάμενος διακανονισμός»). Χαρακτηρίζει μάλιστα τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ως ένα
πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος.
Στο κείμενο αναφέρεται πως το τοπίο που οργανώνεται είναι ασφυκτικό και ελάχιστα θυμίζει τα minimum που επιζητούσε η κυβέρνηση μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.
Αναφερόμενος ο κ.Μηλιός στο πού κρίθηκε η διαπραγμάτευση υποστηρίζει πως καθορίστηκε προφανώς τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο όμως και από εσωτερικούς, οι οποίοι τελικά έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο.
Κάνει λόγο για ελλιπή προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές τακτικές του ΥΠΟΙΚ, όπως για παράδειγμα:
  • Την απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση.
  • Την εκφορά κάποιων γενικών αρχών της πρότασης για την απομείωση του χρέους από το Λονδίνο.
  • Η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό αποτελεί αρνητικό σημάδι και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Για παράδειγμα, το περιστατικό με τον Ντάιεσεμπλουμ προφανώς τόνωσε το «εθνικό αίσθημα», αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...