Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι προμήθειες Δημοσίου στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚΗ περικοπή προμηθειών στο Δημόσιο, η πάταξη του λαθρεμπορίου στα ναυτιλιακά καύσιμα, η καταπολέμηση του παραεμπορίου και η αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ, στο οποίο θα ενταχθούν και οι τελωνειακές υπηρεσίες, είναι μερικές από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να δημιουργηθεί το απαραίτητο «μαξιλάρι» εισροών στον προϋπολογισμό, όπως δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.


Ειδικά για το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό καύσιμο, ανέφερε πως στόχος είναι να τοποθετηθούν σε όλα τα μικρά δεξαμενόπλοια που παραλμβάνουν φορτία από τα διυλιστήρια συσκευές ηλεκτρονικού εντοπισμού. 

Ο κ. Μάρδας σημείωσε πως ορισμένες από τις παραπάνω παρεμβάσεις θα έχουν άμεση απόδοση στον προϋπολογισμό επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί σε βάθος τετραετίας.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, και εστιάζοντας στην κίνηση μαύρου χρήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η τεχνογνωσία για την καταπολέμηση των μαύρων ροών ήδη υπάρχει στη χώρα μας.

Όπως είπε, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι εμπορικές τράπεζες έχουν στην διάθεση τους όλες τις κινήσεις των λογαριασμών που δείχνουν πως εισάγονται και εξάγονται κεφάλαια προς το εξωτερικό.

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσια Υγεία… στη Χάρυβδη

Του Κώστα Λουλουδάκη (Ιουλιανού) «Κυρίαρχος είναι όποιος αποφασίζει για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» Carl Schmitt,  Πολιτική Θεολο...