Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Επικοινωνιακό «μπούμερανγκ» για την Κομισιόν - Διέρρευσε το κείμενο Μοσκοβισί που υποτίθεται ότι… δεν υπήρξε ποτέ!



Ολονύχτιο θρίλερ παίχτηκε χθες, έπειτα από τη συνεδρίαση του Eurogroup, γύρω από το θέμα με το σχέδιο κειμένου το οποίο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι του παρουσιάστηκε πριν από το Eurogroup από τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και ήταν «τελείως ευτυχής να υπογράψει» αλλά τελικά αποσύρθηκε.
Η Κομισιόν αρνήθηκε ότι υπήρξε άλλο κείμενο προσπαθώντας να διαψεύσει τον κ. Βαρουφάκη και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι της Κομισιόν, που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε άλλο κείμενο εκτός από αυτό που παρουσίασε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ και ότι ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί «είχε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη».
Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ καθώς αργότερα το βράδυ, ο
δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, Πολ Μέισον, έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας πλήρως τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη! Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το σχέδιο αυτό έκανε λόγο για επέκταση της δανειακής σύμβασης (όχι του προγράμματος), η οποία θα οδηγούσε σε ένα τετράμηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα, ως μεταβατικό στάδιο, προς ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα. Το έγγραφο αυτό προέβλεπε την παροχή τεχνικής βοήθειας εκ μέρους της Επιτροπής για την επιτάχυνση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. «Σε αυτή τη βάση, θα είμαστε περισσότερο από ευτυχείς να υπογράψουμε με μόνη προϋπόθεση να μην ληφθούν νέα υφεσιακά μέτρα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.
Σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι το κείμενο αυτό, σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε τελικά από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν «σαν τη νύχτα με την ημέρα». Αργότερα το Reuters, επικαλούμενο κοινοτικό αξιωματούχο, μετέδωσε ότι ο επίτροπος για τις Οικονομικές υποθέσεις «συνεισέφερε ιδέες» σε συζήτηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη και ότι μόνο η πρόταση του Eurogroup ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 10 συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την ίδια ώρα που τα εσωκομματ...