Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

«Διαπραγμάτευση είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή»


«Αποδεικνύεται ότι διαπραγμάτευση μπορούσε να γίνει όλα αυτά τα χρόνια και η Ελλάδα ούτε απομονωμένη είναι, ούτε στα βράχια οδηγείται, ούτε συνεχίζει με Μνημόνια», τονίζουν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας πως«ανετράπη ο σχεδιασμός παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης ως τις 28 Φεβρουαρίου».
«Ο βασικός στρατηγικός σχεδιασμός για χρόνο (4 μήνες), στα πλαίσια μιας ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα μας δώσει δυνατότητα διαπραγμάτευσης, επετεύχθη», σημειώνουν κύκλοι του Μαξίμου, προσθέτοντας ότι «οι εκβιασμοί των τελευταίων 24ώρων έπεσαν στο κενό».
«Η αίτηση για επέκταση της δανειακής σύμβασης έγινε τελικά δεκτή επί της αρχής και αποτελεί βάση περαιτέρω αποφάσεων καθώς και των επόμενων εξελίξεων», λένε κυβερνητικές πηγές.
Τα σημεία της συμφωνίας

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Μέγαρο Μαξίμου, η συμφωνία των Βρυξελλών συμβάλλει στην αποτροπή των υφεσιακών μέτρων «με τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση (mail Χαρδούβελη για περικοπές συντάξεων, αυξήσεις σε φόρους κλπ) καθώς και οι δεσμεύσεις για υπέρογκα και εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα». «Τελείωσε το εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικας, που έδινε εντολές και είχε καταστεί υπερεξουσία», λένε οι ίδιες πηγές.
Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να παρουσιάσει ως την Δευτέρα στους δανειστές η κυβέρνηση, το Μαξίμου επισημαίνει πως θα πρόκειται για μία δέσμη μεταρρυθμίσεων για το ενδιάμεσο στάδιο (ως τη νέα συμφωνία του Ιουνίου) και, στο πλαίσιο αυτό, θα προταχθούν οι μεταρρυθμίσεις «που αποτελούν κοινό έδαφος». Ήτοι, η πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Τέλος, ως προς το πώς θα πορευθεί η ελληνική οικονομία μετά την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υπογραμμίζουν: «Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη παίρνουν τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την οριστική μετάβαση από την πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας στην πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
«Η ελληνική κυβέρνηση με νηφαλιότητα θα προχωρήσει στο κυβερνητικό της έργο, έχοντας στο πλευρό της την ελληνική κοινωνία, και θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μέχρι την οριστική συμφωνία του καλοκαιριού», καταλήγουν κυβερνητικές πηγές.
Σημειώνουν επίσης τα εξής:
Η αναφορά στις μονομερείς ενέργειες δεν σχετίζεται με το σύνολο της πολιτικής της νέας ελληνικής κυβέρνησης αλλά μόνο με δράσεις που έχουν δημοσιονομικό κόστος.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις συμβασιούχων ΥΕ, ΔΕ σε Δημόσιο & ΟΤΑ (προκηρύξεις)

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Νέες θέσεις έχουν ανοίξει ΟΤΑ και δημόσιους φορείς. Συγκεκριμένα, ζητούνται υποψήφιοι των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΔΕ, ΥΕ), ε...