Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Bild: Απίστευτο, αλλά η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή-αίτημα στο Eurogroup!


Η Bild Zeitung υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ζητώντας την παράταση της δανειακής σύμβασης.
Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας το άρθρο αναφέρει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη είχαν ετοιμάσει μια επιστολή για να διασφαλίσουν την υποστήριξη των εταίρων.
Παρόλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε μια αλλαγμένη βερσιόν του εγγράφου, στην οποία, σε αντίθεση με την προηγούμενη συμφωνία, παρέλειπε τις διαβεβαιώσεις πως
η Ελλάδα θα δεχθεί τους όρους της διάσωσης που είχαν συμφωνηθεί.
Η Bild ανέφερε ότι στις συζητήσεις με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε το γράμμα ως «διοικητικό λάθος».
Η πρόταση που εστάλη απορρίφθηκε άμεσα από την Γερμανία ως ανεπαρκής.
H είδηση έφτασε παντού
Οι πληροφορίες έφτασαν μέχρι τις βρυξέλλες έπειτα από μια σύντομη αναδημοσίευση του κειμένου της Bilb από τη γερμανική οικονομική ιστοσελίδα MNI.

Το Open Europe σχολιάζει το γεγονός κάνοντας ένα tweet στο οποίο έγραφε «Σχεδόν απίστευτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή χθες με την οποία ζητούσε επέκταση. Η αληθινή επιστολή λέγεται πως είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις του Eurogroup.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...