Εχθές το βράδυ απογοητεύτηκα, βλέποντας τους «εταίρους» να δηλώνουν ικανοποιημένοι που κατέληξαν τελικά σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.Λίγο μετά η απογοήτευσή μου παγιώθηκε αφού Το Ποτάμι δήλωνε ανακουφισμένο που όλα τελικά κυλήσανε ομαλά και η μικρή μας Ελλαδίτσα θα μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τα δώρα των Ευρωπαίων φίλων της.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να διεκδικήσει μέχρι τέλους όσα επιθυμούσε εξ’αρχής των διαπραγματεύσεων,όταν έχεις απέναντί σου όλους τους λακέδες του παγκόσμιου συστήματος να σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και αρκετοί από δαύτους συνεπικουρούμενοι από τα δικά τους δημοσιογραφικά πορνίδια να ξεπερνούν και τα όρια και να επιμένουν να ισχυρίζονται πως τα χρέη είναι όλων των Ελλήνων και δη των τεμπέληδων.
Τώρα αν τους πεις πως δούλευες στην φάμπρικα 12 ώρες x 3.5 ευρώ την ώρα -χωρίς δικαιώματα εννοείται- ή αν τους πεις για την μαύρη και απλήρωτη εργασία ή για τους
μισθούς των 200,300,400 ευρώ ή για τα αμέτρητα εγκλήματα που συντελούνται στο όνομα της ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, θα σου αραδιάσουν ένα κάρο οικονομίστικες μπούρδες για να σου αποδείξουν στο τέλος ότι και πολλά έπαιρνες και φυσικά εσύ,ο εργαζόμενος ευθύνεσαι για την κατάσταση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου ολόκληρου.
Τώρα πάνω σε αυτό,αλλά και σε άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στα οποία είναι συνένοχη η Ε.Ε και μέρος των λαών αυτής , αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα αφήνουν όλα αυτά στην άκρη και να επιθυμούν μια κοινή λύση μέσα σε αυτή την ένωση η οποία λογαριάζει και θεσμοθετεί με τελείως απάνθρωπους όρους υπερασπιζόμενη τα μεγάλα συμφέροντα αυτών που δεν δούλεψαν ποτέ και που κατέχουν τον πλούτο ΜΑΣ.
Μέσα σε αυτό το γκρουπ,το λεγόμενο και φιλοευρωπαϊκό ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ.Θα αφήσω στην άκρη προς το παρόν τα άλλα φιλοευρωπαϊκά σκουλήκια,γιατί έχει μεγάλη σημασία σήμερα που ο κόσμος, έστω και με αυτό το λάθος τρόπο όπως είναι αυτή η καθεαυτή εκλογική διαδικασία να δηλώνει πως επιθυμεί τον τερματισμό της φτώχειας,της λιτότητας και των μνημονίων και να στηρίζει επί της ουσίας την κυβέρνηση πιστεύοντας στις εξαγγελίες της και στην διαφαινόμενη βούληση αυτής στο να λύσει τα παραπάνω.
Διαβάζω δεξιά κι αριστερά σχόλια που το πιθανότερο είναι να προέρχονται από οπαδούς της κυβέρνησης που δηλώνουν υπερήφανοι και ικανοποιημένοι που υπήρξε συμφωνία τελικά,αλλά και άλλους περισσότερο σκεπτικούς να λένε πως η πραγματική διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά.
Ειλικρινά δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που να εύχεται να αποτύχει αυτή η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει όλους εκείνους που έχουν καταστραφεί από τα μνημόνια.Ίσως κάποιοι πατριδοκαταλύτες, ξένοι και ντόπιοι αλήτες που έλεγε κι ο Βάρναλης να στοχεύουν πραγματικά σε μια αποτυχία για να ικανοποιήσουν όπως πάντα έκαναν τα ιδιοτελή συμφέροντά τους.
Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι την τυφλή υποστήριξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.Πόσο μάλλον όταν η ίδια η αριστερή κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι των λέξεων πάντα εις βάρος του κόσμου εκείνου, που όπως είπαμε έχει εναποθέσει τις τελευταίες του ελπίδες σε αυτήν.Πάμε να δούμε σε αυτή τη πρώτη φάση τι κερδίζει και τι χάνει η κυβέρνηση και κατά συνέπεια εμείς όλοι,την στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει πως τα μνημόνια τελείωσαν…
Aντιγράφω από εδώ:http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/symfwnia-eurogroup-ti-kerdise-kai-ti-exase-h-athhna-me-ton-symvivasmo.3317962.html
Σε ό,τι αφορά τα θετικά για την κυβέρνηση στοιχεία:
1. Αλλάζουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Δεν αναφέρεται πουθενά – ούτε γραπτώς ούτε προφορικώς– η ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3% του ΑΕΠ για το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ για το 2016. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει «τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τα χρηματοδοτικά ποσά που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, όπως αυτή απορρέει από τη συμφωνία του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012». Στο πλαίσιο αυτό, η επιστροφή των 10,6 δισ. του ΤΧΣ επιδρά θετικά, καθώς μειώνει το χρέος και δημιουργεί χώρο για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και χαλάρωση της λιτότητας.
2. Δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολό του το υφιστάμενο Μνημόνιο. Η Αθήνα θα καταθέσει ώς τη Δευτέρα τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνδυαστούν με το υφιστάμενο πρόγραμμα.
Από την άλλη πλευρά, στα αρνητικά στοιχεία της συμφωνίας περιλαμβάνονται:
1. Θα συνεχιστεί η εφαρμογή δράσεων του Μνημονίου, οπότε επί της ουσίας η κυβέρνηση δεν κέρδισε την πλήρη του κατάργηση.
2. Τα κεφάλαια, ύψους 10,6 δισ., που έως τις 28/2 θα έχει στην κατοχή του το ΤΧΣ, θα μεταφερθούν στον EFSF, γιατί η Ευρωζώνη θέλει να διασφαλίσει ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις τράπεζες και όχι για χρηματοδότηση του Δημοσίου, όπως δήλωσαν οι κ. Μοσκοβισί (Ε.Ε.), Ντάισελμπλουμ (Eurogroup) και Ρέγκλινγκ (EFSF).
3. Δεν αντιμετωπίζονται τα ταμειακά προβλήματα του Δημοσίου τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Κατ’ επέκταση, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμορφώσει γρήγορα και υπό ασφυκτική πίεση το πρόγραμμα στο οποίο θα ελεγχθεί, ενώ εξίσου γρήγορα θα πρέπει να κλείσει και τον έλεγχο για να εκταμιεύσει τις δόσεις που χρειάζεται για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.
4. Για ό,τι μέτρο προωθήσει θα πρέπει να λάβει ισοδύναμα μέτρα.
5. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί από τους τρεις φορείς (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ), έστω κι αν δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «τρόικα».
6. Στο κοινό ανακοινωθέν δεν υπάρχει η φράση «ανθρωπιστική κρίση» που ήθελε η κυβέρνηση.
7. Η παράταση θα έχει ισχύ για 4 μήνες αντί για 6 μήνες που πρότεινε η Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι λήγει στο τέλος Ιουνίου και η Ελλάδα δεν θα είναι καλυμμένη όταν θα πρέπει να πληρωθούν τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, συνολικής αξίας 6,7 δισ. Ετσι, θα κληθεί να βρει μόνη της η χώρα τα παραπάνω κεφάλαια από τις αγορές ή θα αναγκαστεί να προσφύγει εκ νέου σε δανεισμό από τους εταίρους της, συμφωνώντας σ’ ένα νέο πρόγραμμα μαζί τους. Σε ένα πρόγραμμα που θα έχει δάνεια και υποχρεώσεις, όπως ξεκαθάρισε χθες ο κ. Ντάισελμπλουμ ότι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Aυτό λοιπόν που καταλαβαίνω εγώ και κάθε νοήμων σε απλά λόγια, είναι πως το μνημόνιο δεν τελειώνει απλά θα συνεχιστεί λίγο διαφοροποιημένο και φυσικά θα μετονομαστεί σε «γέφυρα», πρόγραμμα ή ό,τι άλλο.Η τρόϊκα δεν θα λέγεται έτσι αλλά ούτε και θα κόβει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας όμως θα υπάρχει εκεί έξω(Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ) και θα μας επιτηρεί ακριβώς όπως έκαναν και οι απεσταλμένοι αυτών.Η κυβέρνηση καλείται την Καθαρή Δευτέρα όταν κάποιοι θα πετάνε τον χαρταετό της ελπίδας να παρουσιάσει τα πρώτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για να πείσει τους καλούς «εταίρους» πως ακόμη και μία αριστερή κυβέρνηση μπορεί να υπακούει και να εκτελεί εξίσου καλά τις άνωθεν εντολές των Ευρωπαίων.Οι οποίες λίγο ως πολύ τις γνωρίσαμε καλά τα τελευταία χρόνια.Και μετά βλέπουμε…
Το στοίχημα πλέον για την κυβέρνηση δεν είναι το αν θα πάρει φιλολαϊκά μέτρα,μιας και αυτό θα πρόκειται για μονομερή ενέργεια που θα έρχεται σε αντίθεση με τα ήδη συμφωνηθέντα,αλλά στο να μπορέσει να καταργήσει τα ήδη υπάρχοντα άδικα μέτρα και να βρει τα ισοδύναμά τους,γνωρίζοντας πως για να γίνει αυτό θα πρέπει επιτέλους να χτυπηθούν στο ψαχνό όλοι αυτοί που καταχράστηκαν τον δημόσιο πλούτο της χώρας,όλοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν συστηματικά έχοντας τις πλάτες της κάθε κυβέρνησης,όλοι αυτοί που κερδοσκοπούν εις βάρος των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων,όλοι αυτοί που διαχειρίζονται τον παραγωγικό πλούτο όλη αυτή η πολιτική και κοινωνική σαπίλα που έχει καλύψει την λειτουργία ολόκληρης της χώρας.
Το θέμα είναι πως καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά να συγκρουστεί με την πραγματικότητα του Σοϊμπλε και των αποικιοκρατών φίλων του.Γιατί κάθε κράτος στην τωρινή αστική του μορφή υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τις άπληστες και ακόρεστες ανάγκες των αριστοκρατών.Όταν βλέπω να χαίρονται οι αριστοκράτες,οι αποικιοκράτες και τα ντόπια σκατολοΐδια τους καταλαβαίνω πως κάτι δεν πήγε καλά…
Να μη χαίρεστε λοιπόν για τις λέξεις που αντηχούν ωραία στα αυτιά του κάθε απελπισμένου,μα να λυπάστε για τις κωλοτούμπες που έρχονται,για τη νέα σκλαβιά κι εκμετάλλευση στο όνομα της Ευρώπης και της ανάπτυξης πάντα εις βάρος των εργαζομένων και πάντα προς όφελος των αφεντικών.Δεξιών κι αριστερών.
https://eleutheriellada.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου