Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε...


Μετά το μπαράζ των «εμπρηστικών» για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Ευρώπης δηλώσεων του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, «χαλαρώνει» για πρώτη φορά καλώντας σε χαλάρωση και την υπόλοιπη Ευρώπη, και δηλώνοντας ότι «θα τα καταφέρουμε». Προειδοποιεί ωστόσο ότι τα περιθώρια ελιγμών είναι στενά.

«Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε. Eπιβιώσαμε της κρίσης του ευρώ. Θα αξιοποιήσουμε την κάθε κρίση προκειμένου να ενισχύσουμε ξανά και ξανά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωσης του Ιδρύματος Bertelsmann, στο Βερολίνο, λίγες ώρες πριν η ελληνική κυβέρνηση στείλει την επιστολή με την τελική της πρόταση.

Αποφεύγοντας να προβλέψει τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες σε σχέση με την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης, εστίασε στο εγχείρημα του να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους για την ανάγκη να βοηθήσουν την Ελλάδα. «Εάν οι Έλληνες εμφανίζονται να μην τηρούν τη δική τους πλευρά της συμφωνίας, θα είναι δύσκολο», διαμήνυσε.
«Αν καταστρέψουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, καταστρέφουμε την Ευρώπη» ανέφερε, ξεχνώντας τις δηλώσεις περί Grexit, και τόνισε ότι η βασική προϋπόθεση είναι να μην υπονομεύεται η αξιοπιστία.

Ο κ. Σόιμπλε χρησιμοποίησε την περίπτωση της Πορτογαλίας ως παράδειγμα επιτυχούς κατάληξης των μνημονιακών προγραμμάτων βοήθειας σε άλλες χώρες.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...