Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΡΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Ή ΓΑΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ»

Matias_mors_troika

Επιστολή στο υπουργείο Ανάπτυξης απέστειλε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς, στην οποία αναφέρεται στις διαβουλεύσεις σχετικά με τις διατάξεις για το γάλα, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, δεν θα ισχύσει η συνολική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.
Το απόγευμα της Παρασκευής εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Ενωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, με αφορμή τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.
«Τα μέτρα που επιχειρεί να θέσει σε ψήφιση η κυβέρνηση με εκβιαστικά διλήμματα προς την
ελληνική Βουλή δεν έχουν μόνο καταστροφικές συνέπειες για τους κλάδους μας, ουσιαστικά αποτελούν συνολικό κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία της χώρας» ανέφεραν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Για αντιμεταρρύθμιση μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του με τα προωθούμενα μέτρα. «Εμείς δεν τα βρήκαμε, κανένας δεν μας κάλεσε να συζητήσει μαζί μας», είπε. Χαρακτήρισε «κοροϊδία» το γάλα μιας ημέρας, αφού όπως είπε, είτε είναι γάλα μιας ημέρας είτε πέντε ημερών υφίσταται την ίδια θερμική επεξεργασία.
Τόνισε τη διαφωνία του κλάδου με την κατάργηση του όρου φρέσκο, ζήτησε την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σημειώνοντας ότι οι ρυθμίσεις θα επιφέρουν μαζική εισβολή εισαγόμενου γάλακτος αμφίβολης ποιότητας, σε βάρος της εθνικής οικονομίας.
Οσον αφορά στο επιχείρημα για φθηνότερο γάλα, ο κ. Πεβερέτος είπε ότι αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ, που είναι 13% στη χώρα, όταν στην Αγγλία είναι μηδέν και σε Πορτογαλία, Ισπανία 4% και αυτομάτως η τιμή θα μειωθεί.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...