Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: «Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος»

Ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.

Ως «σοφό άνθρωπο» χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο Βατικανό για 45 λεπτά, χρονικό διάστημα σημαντικά μεγαλύτερο της συνηθισμένης διάρκειας του ενός τετάρτου που προβλέπεται για τις συναντήσεις του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.
«Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά από το πέρας της συνάντησης.
Απατώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.

Ο Κάρολος Παπούλιας, δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Πάπας θέλησε να δωρίσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.
Το απόγευμα ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Οι δύο Πρόεδροι θα εγκαινιάσουν την έκθεση «Κλασσική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...