Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΤτΕ: Οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Οι άλλες;


Picture 0 for ΤτΕ: Οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Οι άλλες;

Κι, όμως, το αποτέλεσμα του stress test που ξεκίνησε να διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στους ελληνικούς πιστωτικούς ομίλους, στο τέλος της ημέρας μπορεί να κρύβει μια μεγάλη έκπληξη. Στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι η ανάγκη για νέα κεφάλαια δεν θα διαφέρει σε τίποτα από το test που έκαναν οι ίδιοι το 2013 (σσ: καταλήγοντας στο ποσό των 6 δισ ευρώ). Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι δεν αποκλείεται το φθινόπωρο, ειδικά οι ελληνικές τράπεζες, να μην αναζητήσουν καν νέες «ενέσεις», μετά από αυτές που θα κάνουν τώρα, μέσω των αυξήσεων κεφαλαίων.
Εν αντιθέσει, βέβαια, με ό,τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, οι οποίες εκτιμάται ότι έχουν πολύ μεγάλα ανοίγματα. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε τις περισσότερο θωρακισμένες κεφαλαιακά τράπεζες, μετά από τόσα tests και τόσες αυξήσεις» επισημαίνεται αρμοδίως από την ΤτΕ, προδιαθέτοντας για τις εξελίξεις - έκπληξη του ερχόμενου φθινοπώρου. Και μπορεί από την τρόικα να υποστηρίζουν ότι τα 6 δισ της BlackRock είναι λίγα, όμως στην Αθήνα εκτιμούν ότι θα αποδειχθούν υπεραρκετά. Εν αντιθέσει με τις «βόμβες» που θα σκάσουν από βορειότερα, ακόμα και από την Γερμανία. 
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...