Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Γ. Στουρνάρας: Μετά από τις ευρωεκλογές θα επιστρέψει πιθανότατα η Ελλάδα στις αγορές

Πιθανότατα μετά από τις ευρωεκλογές θα επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές ομολόγων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύπτει πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της από τις αγορές το 2016, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Πιθανότατα μετά από τις ευρωεκλογές θα επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές ομολόγων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύπτει πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της από τις αγορές το 2016, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, η κυβέρνηση σχεδίαζε αρχικά την έξοδο στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά, όμως, τη σημαντική υποχώρηση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων εξετάζει αυτό να γίνει νωρίτερα, αν και δεν έχει ακόμη ληφθεί τελική απόφαση.
«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για την επιστροφή της χώρας στις αγορές. Σε ερώτηση αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ο
Στουρνάρας είπε: «Μάλλον μετά».
Την περασμένη εβδομάδα, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι η Ελλάδα εξετάζει την έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 1,5 έως 2 δισ. ευρώ εντός του πρώτου εξαμήνου.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι πλήρως καλυμμένες μέχρι τον Μάιο του 2015 και ότι από το 2016 και μετά η χώρα θα έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές. «Μέχρι το Μάιο του 2015 είμαστε απολύτως καλυμμένοι και μέχρι τον Μάρτιο του 2016 υπό προϋποθέσεις καλυμμένοι. Μετά θα έχουμε πια τη δυνατότητα να βγούμε πλήρως στις αγορές για όλες τις ανάγκες», τόνισε.
Αναφερόμενος στο αίτημα της Ελλάδας για άμεση έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα εξετάσουν το θέμα στο μεθεπόμενο Eurogroup που έχει προγραμματιστεί. «Μίνιμουμ στόχος μας είναι στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους να έχουμε μια, έστω και ελαφρά, μείωση επιτοκίου, το οποίο έχει πέσει ήδη αρκετά και κυρίως να έχουμε μετατόπιση προς τα πίσω χρονικά χρεολυσίων», είπε.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...