Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΝΤΕΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

jeroen dijsselbloem3333333

Μετά το καλοκαίρι θα αποφασίσουν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας σχετικά με ένα πιθανό νέο πακέτο βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου επιμήκυνσης των δανείων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.
Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται και αυτό έχει αντίκτυπο στους υπολογισμούς για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας στο πρακτορείο Bloomberg καθώς μετέβαινε αργά χθες στην Κύπρο.
«Μετά το καλοκαίρι θα τα εξετάσουμε όλα», είπε, προσθέτοντας πως, αν η Ελλάδα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και επιβεβαιωθεί η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά η βιωσιμότητα του χρέους παραμείνει πρόβλημα, «τότε είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα».


«Τι είναι το περισσότερα; Έχει δοθεί μια σειρά παραδειγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της διάρκειας λήξης (των δανείων) ή της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων», δήλωσε ο κ. Ντέισελμπλουμ στο Bloomberg. «Εξαρτάται όμως, και από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική ανάπτυξη», συμπλήρωσε.
Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα του ότι το Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στη συνάντηση της 1ης Απριλίου στην Αθήνα. «Τώρα έχουν προγραμματιστεί κάτι περισσότερο από 8 δισ. ευρώ. Δεν ξέρω ακόμη. Η τρόικα θα γνωμοδοτήσει για το ποσό που χρειάζεται», είπε.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...