Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Κύκλοι Πρωτοβουλίας: Κανένα νομικό κώλυμα με την υποψηφιότητα Μπουτάρη


Picture 0 for Κύκλοι Πρωτοβουλίας: Κανένα νομικό κώλυμα με την υποψηφιότητα Μπουτάρη

Για «δήθεν νομικό ζήτημα» κάνουν λόγο από το περιβάλλον του Γιάννη Μπουτάρη, απαντώντας σε δημοσίευμα του blog taxalia, σύμφωνα με το οποίο, βάσει του νόμου Καλλικράτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εκπέσει άμεσα από το αξίωμά του, καθώς διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα έχει ήδη συνταχθεί σχετική ένσταση που αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Από το περιβάλλον του κ. Μπουτάρη απορρίπτουν τα επιχειρήματα και μιλούν για προσπάθειες υπονόμευσης καθώς και για άσφαιρη «μπαταριά».

«Το δήθεν νομικό αυτό ζήτημα που εγείρουν γνωστοί αντιπολιτευόμενοι κύκλοι για να καλύψουν την ένδεια άλλων πολιτικών επιχειρημάτων και υπεύθυνης αντιπολίτευσης δεν αγγίζει τον Δήμαρχο» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Όπως σημειώνουν, «ο Δήμαρχος συνεχίζει να ασχολείται αποκλειστικά με τα προβλήματα της πόλης, παρά τις προσπάθειες υπονόμευσης που γίνονται άνευ ουσιαστικού λόγου».
Σύμφωνα με όσα τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η ευθύνη που ανέλαβε ο κ. Μπουτάρης ως πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου έγινε για λόγους ουσίας που αφορούσαν τον ίδιο τον θεσμό και όχι για να υπηρετήσει την προσωπική του προβολή».
Μάλιστα, από το περιβάλλον του κ. Μπουτάρη σημειώνουν ότι με αυτό το δημοσίευμα προαναγγέλεται ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι «βρόμικη». «Αυτή η τελευταία "μπαταριά", μολονότι άσφαιρη, αποδεικνύει ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι «βρόμικη» και τα χτυπήματα θα είναι κάτω από τη μέση» υπογραμμίζουν κύκλοι του δημάρχου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, η ένσταση θα επικαλείται την μέχρι πρότινος ιδιότητα του Γιάννη Μπουτάρη ως προέδρου του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα έχει αναφορές στα Κωλύματα και ασυμβίβαστα του «Νόμου Καλλικράτη» καθώς και τη νομοθεσία που διέπει το Φεστιβάλ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν taxalia στο εδάφιο στ) της παραγράφου 1 και την παράγραφο 8 του άρθρου 14 «Κωλύματα και ασυμβίβαστα» του Νόμου, ο νυν Δήμαρχος για να είναι υποψήφιος θα έπρεπε να μην είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουτάρης έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2013.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...