Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τις γραπτές προτάσεις του Πούτιν περιμένει ο Ομπάμα

obama

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε την Παρασκευή το βράδυ στον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους επίλυσης της ουκρανικής κρίσης, μέσω της διπλωματικής οδού.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα ζήτησε από τον Πούτιν να καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις του, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Κέρι και Λαβρόφ, το επόμενο διάστημα.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να δώσει έγγραφη και εμπεριστατωμένη απάντηση στις αμερικανικές προτάσεις που έχουν γίνει για την επίλυση της κρίσης.
Ακόμη ο Ομπάμα ανέφερε στον Πούτιν ότι η ουκρανική κυβέρνηση προχωρά τις συνταγματικές
αλλαγές, ενώ έχει δρομολογηθεί η διενέργεια δημοκρατικών αλλαγών και κάλεσε τη Ρωσία να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία και να αποφύγει τις όποιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...