Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Νταβούτογλου σε Συρία: Καλύτερα μη δοκιμάσετε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας

davutoglu

Η Τουρκία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε απαραίτητο μέτρο, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών επιχειρήσεων πέρα από τα σύνορά της, για να απαντήσει στις απειλές εναντίον της ασφάλειάς της που προέρχονται από τη Συρία, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα ισχυρό κράτος το οποίο δεν θα διστάσει ποτέ να λάβει κάθε μέτρο που κρίνει απαραίτητο ώστε να προστατεύσει την εθνική της ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεν συμβουλεύω κανένα συριακό κίνημα ούτε στο καθεστώς της Δαμασκού να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.
Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες ημέρες αφού η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας κατέρριψε συριακό
στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο φέρεται να παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ την Τρίτη συστήματα αεράμυνας της Συρίας εγκλώβισαν τουρκικά μαχητικά στα σύνορα, χωρίς όμως να ανοίξουν πυρ.
«Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει κάθε νόμιμό μέτρο, σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο, εάν απειληθεί η ασφάλειά της, περιλαμβανομένης της περιοχής που βρίσκεται ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ», υπογράμμισε ο κ. Νταβούτογλου.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...