Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές με το «Ποτάμι»

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές με το «Ποτάμι» [εικόνες]Τη στιγμή που αρκετοί περιμένουν με ενδιαφέρον να συμπληρωθεί το «παζλ» των υποψηφίων ευρωβουλευτών για την νέα κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη, το «Ποτάμι» φαίνεται πως προσανατολίζεται να στηριχθεί σε νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κάποια «κομματική» ταμπέλα.
Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχίζει να θεωρεί ότι η απευθείας συζήτηση και επικοινωνία με τους ανθρώπους είναι το βασικό «όπλο» της κίνησης αυτή και για το λόγο αυτό παραμένει μακριά από τηλεοπτικά πάνελ, αλλά και την αντιπαράθεση με εκπροσώπους άλλων κομμάτων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», τα πρώτα ονόματα που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο είναι περίπου γνωστά και σε αυτά συγκαταλέγονται ηθοποιοί, ολυμπιονίκες και επιφανείς πανεπιστημιακοί.
Στην «ευρωλίστα του Σταύρου» θα είναι πιθανότατα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και συνονόματός του Σταύρος Τσακυράκης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον κεντροαριστερό χώρο.
Εκ των «πρωταγωνιστών» του ψηφοδελτίου θα είναι, εκτός απροόπτου πάντα, ο Ολυμπιονίκης και πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς. Στην πρώτη γραμμή και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει ότι θέλει να δώσει μια μάχη και να αποχωρεί στην κρίσιμη στιγμή.
Στη λίστα θα βρεθεί και ο έχων έντονη κοινωνική δράση, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας. Αρωμα γυναίκας στις υποψηφιότητες προσδίδουν η δημοσιογράφος και αρθρογράφος Χριστίνα Ταχιάου αλλά και η Μαρία Δημητρίου, επιμελήτρια Κοινωνικής Πρόνοιας, τσιγγάνα από την Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αττικής.
Ενας βασικός συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη, που έχει τα ηνία της προεκλογικής καμπάνιας του Ποταμιού, με λαμπρές σπουδές στην Αμερική και την Ελλάδα, είναι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος θα βρεθεί μεταξύ των 42 υποψηφίων για την Ευρωβουλή.
Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί, αλλά προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται η κάθοδός τους με το Ποτάμι, είναι της Ελενας Αντωνιάδου, της νεαρής επιστήμονος από τη Θεσσαλονίκη που διαπρέπει στη NASA, όπως και ενός γνωστού δημοσιογράφου – ερευνητή.
Στον... δρόμο για το ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται ότι βρίσκεται και ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Πρωτέας που έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία «Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά», στον Νέο Κόσμο. Πρόκειται για τον νεαρό επιστήμονα Δημήτρη Κυριακόπουλο, μέλος του στενού επιτελείου του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος ρυθμίζει σχεδόν τα πάντα για τις περιοδείες του Ποταμιού ανά την Ελλάδα, οδηγεί ο ίδιος το... βανάκι και επιβλέπει τις προετοιμασίες πριν από κάθε εμφάνιση-ομιλία του αρχηγού του.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Θεοδωράκης επιφυλάσσεται για την ανακοίνωση των 42 υποψηφίων, καθώς δεν έχει ακόμη «κλειδώσει» το σύνολο των προσώπων που έχει βάλει στο στόχαστρο.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...