Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ποινικοποιούν τον αγώνα για το περιβάλλον

Σε κλήση σε προανακριτική εξέταση κλήθηκαν τρεις αγωνιστές στην Καρδίτσα, για την τέλεση αδικημάτων στις 22 Αυγούστου. Τη μέρα εκείνη, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπής του Δήμου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και απέτρεψε την παράδοση δημόσιας γης για την εγκατάσταση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ανεμογεννητριών στα Άγραφα. Η επέμβαση των ΜΑΤ και η καταστολή με χρήση χημικών ήταν πρωτοφανής και χωρίς να υάρχει αφορμή. Το αδίκημά των συγκεντρωμένων είναι ότι υπερασπίστηκαν τον φυσικό πλούτο της περιοχής τους απέναντι στα αντιαναπτυξιακά σχέδια ξεπουλήματός
και καταστροφής του, όπως είχαμε δει και στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Βλέποντας ότι οι προσπάθειες της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, των δυνάμεων καταστολής που “φρουρούν” τις κορυφές των Αγράφων και της Δημοτικής Αρχής, δεν έχουν αποτέλεσμα, ενεργοποιείται η ποινικοποίηση του αγώνα με στόχο την κάμψη του λαικού κινήματος. Επιλογή η οποία υπηρετεί με συνέπεια το δόγμα Νόμου και Τάξης της Κυβέρνησης ΝΔ, μετά την απρόκλητη επέμβαση στο πανεπιστημιακό άσυλο και τις συλλήψεις φοιτητών, τις εκκενώσεις καταλήψεων, την παρακολούθηση αγωνιστών στην Αθήνα, το εξοντωτικό πρόστιμο στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά.
Θέλουν να ξεμπερδεύουν με όποιον αγωνίζεται, δείχνοντας ότι ο δρόμος που μας περιμένει είναι αυτός της καταστολής και των Δικαστηρίων.
Να απαντήσουμε ότι το λαϊκό κίνημα και δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται.
Να παύσει εδώ και τώρα κάθε προανακριτική διαδικασία και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, καμιά ποινικοποίηση του αγώνα για τη γη και την ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...