Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Δηλητηριώδες φρούτο

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Είναι το πιο επικίνδυνο παρασιτοκτόνο που δεν έχεις ακούσει ποτέ. Συνδέεται με καρκίνο, εγκεφαλικές βλάβες σε βρέφη και διαταραχές του νευρικού συστήματος – και βρίσκεται παντού.

Ο χλωρπυριφός είναι το πιο βρώμικο μυστικό της χημικής βιομηχανίας. Ενώ κάνει θραύση σε πωλήσεις παντού, το έχουν κρατήσει μακριά απ' το φως της δημοσιότητας. Και δεν είναι τυχαίο – αφού προέρχεται από νευροτοξίνες που εφηύραν οι Ναζί! Τώρα βρίσκεται στο φαγητό, στον αέρα και στο νερό που πίνουμε. 



Αυτή τη στιγμή έχουμε μία τέλεια ευκαιρία να το απαγορέψουμε. Η Ευρώπη ετοιμάζεται να το αποσύρει, και κρίσιμες αποφάσεις πλησιάζουν σε μεγάλες αγορές όπως η Βραζιλία και οι ΗΠΑ. Βοήθησε να κερδίσουμε στην Ευρώπη και ύστερα να κινητοποιηθούμε για να πιέσουμε για την απαγόρευσή του σε όλο τον κόσμο!

Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το – όταν το ψήφισμα αποκτήσει δυναμική, θα συνεργαστούμε με θύματα του χλωρπυριφού για να παραδώσουμε τις φωνές μας στους αρμόδιους:

Απαγορέψτε τον χλωρπυριφό!

Οι υποστηρικτές του λένε πως είναι «πολύ αποτελεσματικό παρασιτοκτόνο». Προφανώς και είναι! Αφού ανήκει σε κατηγορία χημικών νευροπαραλυτικών αερίων που σχεδιάστηκαν ως χημικά όπλα! Ίσως είναι απ’ τα πιο τοξικά χημικά που βάλαμε ποτέ στο πιάτο μας.

Η επίδραση που μπορεί να έχει στο ανθρώπινο σώμα είναι καταστρεπτική, προκαλώντας από καρκίνο του πνεύμονα μέχρι Πάρκινσον. Τα παιδιά τα επηρεάζει πολύ άσχημα, βλάπτοντας την ανάπτυξη του εγκεφάλου και χαμηλώνοντας το IQ τους.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε φρένο στη χρήση του χλωρπυριφού. Με την Ευρώπη να κλίνει προς την απαγόρευση, μπορούμε να το πάμε ακόμα παραπέρα, βοηθώντας να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα συνεχίσει τη μάχη σε τεράστιες αγορές σε όλο τον κόσμο – αρχίζοντας απ’ τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ όπου αναμένονται σημαντικές αποφάσεις.

Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού – ας βγάλουμε αυτό το δηλητήριο απ' το φαγητό μας και απ' τους οργανισμούς των παιδιών μας το γρηγορότερο:

Απαγορέψτε τον χλωρπυριφό!
Το κίνημά μας έπαιξε κύριο ρόλο στη μάχη εναντίον της γλυφοσάτης. Και όταν ο κολοσσός Monsanto μας πήγε στο δικαστήριο για την εκστρατεία μας, συσπειρωθήκαμε και νικήσαμε! Ο χλωρπυριφός είναι ακόμα χειρότερος – γι’ αυτό ας βάλουμε φρένο στην εξάπλωση αυτού του δηλητηρίου, πριν κάνει περισσότερη ζημιά!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Pascal, Σπύρος, Luis, Antonia, Aloys, Rosa, Melanie, Bert, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...