Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προσπάθεια εκχώρησης της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη από δημοτική αρχή

Ακόμη μία Δημοτική Αρχή έσπευσε να εκδηλωθεί και να δηλώσει προσταγή στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα, υπονομεύοντας ανοιχτά τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων και τα συμφέροντα των Δημοτών. Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕ- ΟΤΑ και σημειώνει:
«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος, με επικεφαλής τον Γεώργιο Καπεντζώνη που πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του «Αναπτυξιακού Νόμου» που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σπεύδει να εφαρμόσει το άρθρο 178, το οποίο δίνει στα Δημοτικά Συμβούλια, χωρίς αιτιολογημένη απόφαση και με μειοψηφίες, τη δυνατότητα να εκχωρούν τις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πράσινου σε ιδιώτες.

Η Δημοτική Αρχή Δωρίδος προχώρησε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της και προέβλεψε ποσό ύψους 24.000 ευρώ για υπηρεσίες αποκομιδής των απορριμμάτων. Ξεκίνησε, όπως γίνεται σαφώς αντιληπτό, τις διαδικασίες για την εκχώρηση της υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που είχε προβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην ψηφιστεί το άρθρο 178, το οποίο είχε συμπεριληφθεί στο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», καλεί τον Δήμαρχο Δωρίδος, που τρέχει πρόθυμος να επιβάλλει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, να αποσύρει την απόφασή του για εκχώρηση της αρμοδιότητας της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες και στηρίζει το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδας στις όποιες αποφάσεις λάβει προκειμένου να διασφαλίσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Όπως είχε τονίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ο αγώνας μετά την ψήφιση του άρθρου 178 μεταφέρεται στα Δημοτικά Συμβούλια και στρέφεται κατά των όποιων Δημοτικών Αρχών επιχειρήσουν να εκχωρήσουν υπηρεσίες των Δήμων στους ιδιώτες. Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται για την διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των θέσεων εργασίας και των συμφερόντων των Δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν την εξυπηρέτηση προς τα ιδιωτικά συμφέροντα από την κυβέρνηση και τις Δημοτικές Αρχές με αύξηση των Δημοτικών Τελών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...