Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Αλλάζουν όλα στον ΑΣΕΠ από το 2020 με νέο νομοσχέδιο – Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις

Την πλήρη αναμόρφωση του νόμου 2190/1994 που αφορά την λειτουργία του ΑΣΕΠ αλλά και τις προσλήψεις προωθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα η κυβέρνηση καταρτίζει αυτό το διάστημα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ένα νέο πλαίσιο για τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ καθώς και την αναμόρφωση του ν.2190/94 που καθορίζει το πλαίσιο που λειτουργεί η Ανεξάρτητη Αρχή. Με νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στις αρχές του νέου χρόνου, ακόμη και τις πρώτες ημέρες μετά την διακοπή της λειτουργίας της Βουλής λόγω εορτών, θα αλλάζουν όλα στον ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νομοσχέδιο θα προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών των προσλήψεων τακτικού προσωπικού αλλά και την γρηγορότερη κάλυψη θέσεων μέσω της κινητικότητας ενώ θα υπάρξουν και σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο που διέπει τον θεσμό. Επίσης θα επιταχύνονται και οι διαδικασίες για τις μετατάξεις στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να μην χρονίζουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων δημοσίων υπαλλήλων.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών το νέο πλαίσιο θα εξακολουθήσει να διασφαλίζει τις διαδικασίες του αδιάβλητου αλλά θα θεσπιστούν νέα στενά χρονικά πλαίσια αλλά θα απλουστευτούν και οι διαδικασίες για την πρόσληψη του τακτικού προσωπικού.
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ αυτή την στιγμή το νομοσχέδιο είναι στο στάδιο της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...