Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Σχέδιο για ολική επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων

Ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στις απαιτήσεις του ΔΝΤ επιχειρείται στην παρούσα με την κυβέρνηση να προωθεί ολική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Με επιστολή προς τους ομολόγους του, ο Γ. Κατρούγκαλος επισημαίνει την ανάγκη να σταματήσει η εργασιακή απορρύθμιση και καλεί να δώσουν το «παρών» στο διήμερο συνέδριο, τα συμπεράσματα του οποίου επιδιώκεται να αποτελέσουν σημαντική συμβολή στην επερχόμενη εθνική διαπραγμάτευση για την αγορά εργασίας στη χώρα μας. Το υπουργείο Εργασίας οργανώνει στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου διεθνές συνέδριο σχετικά με
τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και το μέλλον της εργασίας, με βασικό στόχο τη διεύρυνση του συμμαχικού τόξου με παραδοσιακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το υπουργείο μεταξύ άλλων υπογραμμίζει, σύμφωνα με την εφημερίδα Επένδυση,  ότι αποτελούν θεμελιώδη πυλώνα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και προστατεύουν την απασχόληση και ότι η διέξοδος από την κρίση δεν είναι η ισοπέδωση των δικαιωμάτων και των συνδιακλιστικών ελευθεριών.
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...