Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σπίρτζης: Ας μου πει κάποιος πως ευνοήθηκε ο Καλογρίτσας από εμένα

Για «ακραία στοχοποίηση» συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης, κατηγορεί ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο υπουργός Υποδομών μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, στον απόηχο του περιστατικού με τους δημοσιογράφους και τον Νίκο Παππά, στη Νέα Υόρκη, που συνελήφθησαν (σύμφωνα με το ΑΠΕ) να παρακολουθούν μεταμφιεσμένοι την αποστολή του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κάλυψη του θέματος καταδεικνύει την «ακραία στοχοποίηση» στην οποία υπόκεινται συγκεκριμένοι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς, όπως λέει ο ίδιος, η κυβέρνηση «ενοχλεί» με την προσπάθεια που κάνει να ανεξαρτητοποιηθεί το
πολιτικό σύστημα της χώρας από το οικονομικό σύστημα και τα ΜΜΕ. 

Κάνοντας λόγο για «σπίλωση» υπουργών όπως ο ίδιος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Φίλης, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς ο κ. Σπίρτζης προειδοποιεί πως «θα έχουμε και συνέχεια γιατί εμείς δεν πρέπει να κάνουμε πίσω», προειδοποιεί ο κ. Σπίρτζης. 

Για τις τηλεοπτικές άδειες
Αναφερόμενος στη διαδικασία αδειδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, και με αφορμή δημοσιεύματα που συνδέουν σχόλιο του πρωθυπουργού («όποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις να μην πάρει άδεια»), με τον κ. Καλογρίτσα, ο υπουργός είπε πως για οποιοδήποτε συμμετέχοντα «είτε για τον κ. Καλογρίτσα είτε για τους υπόλοιπους», υπάρχουν στο διαγωνισμό σημεία που είναι παράνομα. 
«Ενοχλεί γιατί δεν κάναμε ένα διαγωνισμό στημένο που να μπορεί να είναι κατευθυνόμενος, που να μπορούμε να ευνοήσουμε κάποιους για να γίνεται ξανά συμφωνία μεταξύ των καναλαρχών και του πολιτικού συστήματος (...) Το έχουμε διακηρύξει σε όλους τους τόνους δεν πρόκειται να κάνουμε συμφωνία με κανένα», τόνισε.

Ο κ. Σπίρτζης απαντά στις επικρίσεις που έχει δεχθεί ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει ευνοηθεί από τον ίδιο μέσω της τράπεζας Αττικής. «Ας μου πει κάποιος πως έχει ευνοηθεί από μένα μέσω της τράπεζας Αττικής και πως έχει ευνοηθεί γενικότερα από την Τράπεζα Αττικής». 

Επισημαίνοντας ότι η τράπεζα Αττικής είναι «έξω από τις συστημικές τράπεζες, εκτός ΤΧΣ», ο υπουργός εκτίμησε πως το εν λόγω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι μια τράπεζα που «συγκεκριμένα συστήματα και συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση θέλουν να μην υπάρχει για να έχει η χώρα μια τράπεζα που θα έχει εδώ αναφορά».
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...