Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση - κόλαφος: Τι λένε οι πολίτες για κυβέρνηση και τηλεοπτικές άδειες

Κόλαφος για την κυβέρνηση, και ειδικά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, είναι η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Alpha.
Συγκεκριμένα:
  • Οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης.
  • Το 83,8% αποδοκιμάζει την κυβέρνηση.
  • Το 76,7% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τους χειρισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες.
  • Οκτώ στους δέκα αποδοκιμάζουν το "μαύρο".
  • Το 74,6% βλέπει σκοπιμότητες πίσω από την διαδικασία αδειοδότησης.
Αναλυτικότερα, το συναίσθημα που κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών είναι συναίσθημα «ανησυχίας για τα χειρότερα», με ποσοστό 83,1% να δίνει αυτήν την απάντηση, ενώ «ελπίδα για κάτι καλύτερο» τρέφει μόνο ένα 12,0%.  Στο ερώτημα ποια λέξη απηχεί τη στάση των ερωτώμενων απέναντι στην κυβέρνηση,
το 34% απαντά οργή/θυμό, το 37,7% απογοήτευση, ένα 9,3% δυσπιστία, ένα 7,3% ανοχή, ενώ ποσοστό 7,7% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει την κυβέρνηση με κατανόηση.
Επίσης, το 83,8% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.
Ερωτηθέντες πώς θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΝΔ, καλύτερα απαντά το 34,6%, χειρότερα το 34,4%, περίπου τα ίδια το 26,1%.
Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, και συγκεκριμένα στο ερώτημα «σας ικανοποίησε η παρουσία του Πρωθυπουργού;», «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 72%, «ναι και μάλλον ναι» το 13,2.
Στην ίδια ερώτηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.
Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλ. Τσίπρας και το 33,7% ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, το 45,9% απαντά «κανένας ιδιαίτερα».
Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ποσοστό 76,7% δηλώνει «όχι και μάλλον όχι» και ποσοστό 16,2% «ναι και μάλλον ναι».
Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...