Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Παραδοχή ΔΝΤ: Το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές για τους Έλληνες

Το γεγονός ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές και έπληξε κυρίως εργαζόμενους και συνταξιούχους παραδέχθηκε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, η οποία παραμένει στην Ελλάδα για σειρά επαφών, Ντέλια Βελκουλέσκου ασκώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο πιέσεις προς την Κομισιόν, για χαμηλότερα πλεονάσματα. Όλα αυτά στην συνάντηση με την ΓΣΕΕ στην οποία όμως διαπιστώθηκε χάσμα απόψεων στον τομέα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, υποστήριξε ότι δεν έλαβε απαντήσεις στα θέματα που ετέθησαν, ενώ διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης.

«Αναγκάστηκε και παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές και ότι έπληξε κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ «παραδέχθηκε ακόμη ότι εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί, της ύφεσης και της ανεργίας, δεν είναι δυνατόν η ελληνική οικονομία να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλα χρονικά διαστήματα».
«Αναμένουμε αυτές οι παραδοχές να αποτυπωθούν στην έκθεση του Ταμείου, η οποία θα παίξει ασφαλώς, πολύ μεγάλο ρόλο στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ζητήματα» επισήμανε, καταλήγοντας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ντ. Βελκουλέσκου θα μείνει στην Αθήνα μέχρι τέλος Σεπτέμβρη οπότε αναμένεται το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το νέο Εργασιακό. Η εκπρόσωπος του Ταμείου θα συνεχίζει τις επαφές της με τις εργοδοτικές οργανώσεις και ως γνωστόν η ΕΣΕΕ από την πλευρά της θα επιμείνει στην πρόταση για ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων και πάγωμα ληξιπρόθεσμων οφειλών.
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...