Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση επανέλαβε ο Β. Λεβέντης

"Το μεγάλο πρόβλημα για την παιδεία είναι ότι όλοι γκρεμίζουν αυτά που δημιούργησαν οι προηγούμενοι", επισήμανε στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. Ταυτόχρονα, επανέλαβε την πρόταση του να υπάρχει δυνατότητα αλλαγής νόμου για την παιδεία, εφόσον το στηρίζουν τα 4/5 της Βουλής.
Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, υποστήριξε ότι δεν προχωρά, γιατί δεν θέλουν οι συνδικαλιστές, ενώ πρότεινε τη συγκρότηση Διεπιστημονικής Επιτροπής με άτομα κύρους.
Ακόμα, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι "νοσούμε τις μεταπανεπιστημιακές ανταλλαγές, την στιγμή που έπρεπε να δίνουμε μάχη για τα πανεπιστήμια μας", ενώ τάχθηκε υπέρ της απεριόριστης χρονικής
δυνατότητας των φοιτητών
Σχολιάζοντας τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται στη μειονότητα να διδάσκεται το δικό της θρήσκευμα και να μην επιτρέπεται στην πλειονότητα η διδασκαλία της επίσημης θρησκείας της.
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε την πρόταση του για οικουμενική κυβέρνηση, καθώς όπως είπε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι σοβαρά και δεν μπορεί μόνος του ο πρωθυπουργός να τα λύσει.
"Αν αληθεύουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι 774.000 Έλληνες βρίσκονται υπό κατάσχεση για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι 4,3 εκατ. Έλληνες χρωστούν στην εφορία 91,6 δισ. ευρώ και προσθέσουμε και τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα κόκκινα δάνεια, τότε το ελληνικό πρόβλημα είναι άλυτο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, και προσέθεσε:
"Πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα μιας οικουμενικής κυβέρνησης, όχι για να σας διώξουμε κ. Τσίπρα από τη θέση του πρωθυπουργού, αλλά γιατί τα προβλήματα είναι σοβαρά και κανείς δεν μπορεί μόνος του. Τα έχω πει και στον κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε απόλυτη πλάνη. Όπως είπα και στη πρωτολογία μου, αν δεν κάνει εκλογές ο κ. Τσίπρας είναι βλάκας. Πρέπει να κάνει και να έρθει ο κ. Μητσοτάκης, και σε 4-5 μήνες που θα τα κάνει μπάχαλο θα έρθει ξανά με μηδέν μπόνους".

http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...